Projektowanie prądu stałego źródła zasilania dla baterii NiMH Ładowarka

W

wisepie

Guest
Muszę zaprojektować prądu stałego źródła zasilania dla mojego ładowarką baterii NiMH. Wszelkie pomysły są mile widziane.

[Quote = wisepie] Potrzebuję do projektowania prądu stałego źródła zasilania dla mojego ładowarką baterii NiMH. Wszelkie pomysły są mile widziane. [/Quote] Nie określić liczbę komórek. Tak czy inaczej, link pokazuje IanP jest doskonała! Zachować prawo omów na uwadze (w przypadku zmartwienia: D). Przez stały prąd ładowania * wstępne * napięcie wejściowe niezbędne do utrzymania niektórych obecnego poziomu może być dużo większe niż napięcie akumulatora. Znaczenie, wstępne napięcie wejściowe dla 1.5/500mA NiMH (jako przykład) może się tak wysokie, jak 4volts. Więc upewnij się, że mają wystarczająco dużo soku dostępne dla ładowarkę do podjęcia jak jego potrzeb w celu utrzymania stałego prąd ładowania. Aby dać inny przykład. My 12V/8Ah baterii kwasowo-ołowiowych mogę korzystać dla sterowania radiowego jest stały prąd naładowany. 1:10 8A 800mA, ale początkowe napięcie może się tak wysokie, jak 30Vdc w zależności od stopnia rozładowania. Jak opłaty akumulatora napięcie spadnie blisko 0V gdy bateria jest pełna. Ścisłej kontroli z tego rodzaju opłat jest wymagane!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back