Projektowanie OTA w podprogowej

S

s_babayan

Guest
Dear all

Idę do symulacji ultra-niskiej mocy OTA w regionie podprogowej w 0.18u technologii CMOS, ale wyniki symulacji nie są zbyt dobre Słyszałem, że Bsim3 model Hspice nie obsługuje region podprogowej?ktoś wie dokładnie, który model jest approperiate?lub jeśli jego bibliotece plz chcesz podzielić się ze mną dobrze "

Pozdrowienia,

Samaneh

Możesz sprawdzić, przyprawy pliki model świadczenia przez odlewnię do wyboru, jak również regionu podprogowej jest wzorowany.Myślę, że w 0.18 i poza podprogów jest dobrze wzorowany jest to niezbędne do szacowania wycieków.

elbadry napisał:

Możesz sprawdzić, przyprawy pliki model świadczenia przez odlewnię do wyboru, jak również regionu podprogowej jest wzorowany.
Myślę, że w 0.18 i poza podprogów jest dobrze wzorowany jest to niezbędne do szacowania wycieków.

Bsim3 tylko nie bardzo dokładności na obszarze przejścia od podprogów silnej strefy inverstin.Jednakże w większości przypadków, problem prawdopodobnie wynika z projektu.mój wskazują: 1) w Elbadry powiedział, wykorzystując dane odlewniczych, aby potwierdzić, jak również urządzenie jest wzorowany, w razie potrzeby, przy użyciu modelu EKV.2) sprawdzić obwody, stronniczości to w czasie rzeczywistym regionu podprogowej zamiast w dziedzinie transistion.

Może powinieneś sprawdzić swój projekt nie podejrzewać Bsim3 modelu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back