Projekt Oscillator, potrzebujesz pomocy, freq 40 Mhz, curr 60uA

W

wangwang96

Guest
Witam wszystkich, chcę zaprojektować oscylatora częstotliwości jest o 40MHz, obecny jest nie większa niż 50-60uA, jeśli struktura pierścienia użytkowania, rozmiar tranzystora powinien być na tyle mała, bo prąd jest za mały, ale stabilność być może problem, jeśli użyć PLL, pobór mocy może być większy niż się spodziewano, nie jestem pewien, których struktura jest bardziej przydatne? Jestem młodszy i nie dość doświadczenia, o tym, Każdy może heip mnie i dał mi kilka rad? Z góry dzięki

Rozważmy jeden oscylator kwarcowy tranzystor o niskim napięciu wyjściowym i obwód rezonansowy, aby anulować obciążenie pojemnościowe. Co to jest przeznaczone na ładunek oscylator? Z pF pojemność obciążenia i wyjście resitive, może tylko źródło mV amplitudy.

[Quote = FVM] Rozważmy jeden oscylator kwarcowy tranzystor o niskim napięciu wyjściowym i obwód rezonansowy, aby anulować obciążenie pojemnościowe. Co to jest przeznaczone na ładunek oscylator? Z pojemnością obciążenia pF i wyjście resitive, może tylko źródło mV amplitudy. [/Quote] jeden oscylator kryształu tranzystora? ale nie mamy krystalicznie używać

oscylatora pierścień może spełnić Twoje wymagania. jest zbyt stabilny. ale zmiany częstotliwości wyjściowej jest duży.

[Quote = renwl] oscylator pierścień może spełnić Twoje wymagania. jest zbyt stabilny. ale zmiany częstotliwości wyjściowej jest duża. [/quote] I zaprojektowane oscylatora dzwonek przed, od wyników krzemu, jitter częstotliwości wyjściowej jest okropne, nie jestem pewien, że jest OK tym razem.

Aktualna jest za mała, nie jest to łatwe do projektowania.

bo prąd jest za mały, wielkości MOS jest odpowiednio mały, z wyników siilicon, jitter częstotliwości wyjściowej jest zbyt straszne, może ktoś mi pomóc przezwyciężyć jitter zegara?

Możesz przejść do relaksacyjne typu oscylator RC. Można także zaimplementować funkcję przycinania, jeśli jego potrzeby bardzo łatwo. Krytycznych bloków, w tym są - Reference prądu i napięcia generatora (z pasma zabronionego), komparator i kilka cyfrowych bloków proces inicjalizacji. cinch

[Quote = cinch] Możesz przejść do relaksacyjne typu oscylator RC. Można także zaimplementować funkcję przycinania, jeśli jego potrzeby bardzo łatwo. Krytycznych bloków, w tym są - Reference prądu i napięcia generatora (z pasma zabronionego), komparator i kilka cyfrowych bloków proces inicjalizacji. cinch [/quote] Tak, oscylator typu RC jest dobrym wyborem, ale przepustowość komparatora jest problem (36MHz), jeśli wzmocnienia DC jest 40dB, a następnie GBW jest 40dBx36MHz, myślę, że to dla mnie trudne do zaprojektowania komparator .

Przepustowość nie powinno być problemu. Użyj mikro-moc wzmacniacz jako porównawczego. Minimalna moc wzmacniacz ma swoje bieguny przy wysokich częstotliwościach, więc u dostaniesz dobre BW. Ponadto, prowadzi huśtawka wyjście niskie porównawczego. Ponieważ używasz zatrzask na wyjście komparatora, komparator nie powinni zadowalać się do wartości końcowej. Nawet przejście spowoduje zatrzask. Więc BW nie musi być bardzo wysoka. Tylko problem jest komparator zużywają sporo prądu, jeśli częstotliwość jest wysoka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back