projekt Extensive I need some help with ...

E

Erazorz23

Guest
Hej wszystkim, nowy na forum i nadzieję na znalezienie niektórych ekspertów, że może mi pomóc z następującym projektem.

Here's what I'm trying to do:

Chcę, aby przesuwać giełdowy w moim domu, który można podłączyć do komputera w celu aktualizacji ofert na stałej paszy.Podobnie jak te można zobaczyć na dużych korporacji finansowych, tylko na mniejszą skalę.

Z badań I've done, Wydaje się, że najprostszym sposobem będzie połączenie kilka wstępnie zmontowane bi-color igłowe wyświetlane na długo tablicy, a następnie wykorzystanie procesora do dekodowania i przejdź informacji.

Jednak jestem pewien, kilka cech charakterystycznych, takich jak jak połączyć kilka igłowe pokazuje, jaki rodzaj procesora do korzystania raz są one związane, i jak przenieść informacje z mojego komputera do podpisania.

Wiem, że nie dali ci faceci dużo pracować, a wszelkie informacje można oferować będzie bardzo cenione, a możemy uzyskać bardziej szczegółowe, jak dyktuje temat.Thanks in advance ...

-Mike

Erazorz23 napisał:

Hej wszystkim, nowy na forum i nadzieję na znalezienie niektórych ekspertów, że może mi pomóc z następującym projektem.Here's what I'm trying to do:Chcę, aby przesuwać giełdowy w moim domu, który można podłączyć do komputera w celu aktualizacji ofert na stałej paszy.
Podobnie jak te można zobaczyć na dużych korporacji finansowych, tylko na mniejszą skalę.Z badań I've done, Wydaje się, że najprostszym sposobem będzie połączenie kilka wstępnie zmontowane bi-color igłowe wyświetlane na długo tablicy, a następnie wykorzystanie procesora do dekodowania i przejdź informacji.Jednak jestem pewien, kilka cech charakterystycznych, takich jak jak połączyć kilka igłowe pokazuje, jaki rodzaj procesora do korzystania raz są one związane, i jak przenieść informacje z mojego komputera do podpisania.Wiem, że nie dali ci faceci dużo pracować, a wszelkie informacje można oferować będzie bardzo cenione, a możemy uzyskać bardziej szczegółowe, jak dyktuje temat.
Thanks in advance ...-Mike

Od oryginalny post, it sounds like you've gotten uchwyt na uzyskanie informacji do komputera.

Problemem jest więc (1) Jak mogę przekazać dane z komputera do mikrokontrolera, a następnie (2) W jaki sposób mogę korzystać z mikrokontrolera do sterowania wyświetlaniem obrazu?

Komunikacja z mikrokontrolerem można zrobić najłatwiej za pomocą standardowego portu szeregowego.Wiele mikrokontrolerów ma port szeregowy moduły wbudowane Zwykle należy używać konwertera poziomów np. MAX232.Aby uzyskać pomoc w programowaniu komputera, przetworniki poziomu, oraz mikrokontrolerów, ten link może się przydać:

http://www.beyondlogic.org/serial/serial.htm

Ponadto, istnieje obszerny wątek na pokładzie o budowie ekranu:

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=58756

Nadzieję, że pomoże!

-Jonathan

btw - bardziej opisowe po pozycji mogą pomóc Ci więcej czytelników.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back