projekt anteny HFSS lub ansoft projektant

S

spide

Guest
Hi I am abit mylić z ansoft product.My celem jest projektowanie mikropaskowe antena, więc który z nich należy stosować, albo ansoft projektanta lub HFSS.Hope niektórych może dać mi jakieś wskazówki dotyczące tego.

Projektant lub HFSS mogą być wykorzystane do symulacji płaskie anteny.

ale który z nich jest bardziej accurate.HFSS jest znacznie trudniejsze do opracowania geometrii porównać z projektantem, który jest prosty, ale 2D.pls wyjaśnić.

Zarówno HFSS i projektant Ansoft można uznać za dokładne ...Biorąc pod uwagę identyczne modele, oba narzędzia powinny zapewnić identyczne wyniki w numerycznych precyzji ich silników obliczeń.Wyzwaniem jest staranność przez użytkownika w celu zapewnienia, że modele są w istocie identyczne.

Niemniej jednak na płaskiej obwodów Designer Ansoft zazwyczaj osiągnąć rozwiązanie o wiele szybciej niż HFSS.Na zakończenie rozwoju projektowania z wykorzystaniem Designer, wielu użytkowników będzie sprawdzić za pomocą HFSS jeśli są to szczęście, że oba narzędzia ...

HFSS jest pełny solver falą i daje resutls, które są bardziej dokładne niż projektant Ansoft anteny.Ponadto ansoft nadaje się na płaskiej konstrukcji i HFSS mogą być wykorzystane do niezliczonej ilości projektów anteny.Jeśli chcesz szybko, a nie symulować dokładnie wykorzystanie ansoft.Jeżeli dokładność jest twoim największym problemem niż pójść na HFSS.Myślę jednak, że różnica w dokładności ansoft i HFSS jest minimalne i nie powinno mieć to znaczenia w większości zastosowań.

Pozdrowienia
Abhishek

Projektant Ansoft nie może uznać efekt skończonej GND
Nie obliczenia zysku anteny dokładnie w tym celu.

jeśli chcesz dokonać symulacji skończonej ziemi - tylko drowów w tym grond tablicy w projekcie.You 'll mieć poprawny wynik z projektantem samo jak z HFSS.

Myślę, że projektant jest wystarczająco acurrate i quic oprogramowania dla płaskiej struktury.

HFFS jest accurrate ale obliczenia są powolne.

T.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back