programista P89V51RD2 Circuit

V

vmaxusb

Guest
Witam, Potrzebuję układ programatora P89V51RD2. Mam zamiar korzystać z programu Flash magii oprogramowanie do programowania urządzeń z portem szeregowym. Czy może dać mi schemat programowania P89V51RD2 MCU? Z góry dziękuję .... vmax.

Widziałem, że forum. Myślę, że są problemy z Resetowanie urządzenia. Ponadto, nie ma żadnego połączenia dla PSEN jest. Czy możesz dać mi Schemat z niektórymi .. Opis? -------------- Dziękuję ... vmax

vmax, schemat dostarczone przez FlashMagic jest doskonały, użyłem do tego samego obwodu do P89C51RD2 programu P89V51RD2 itp. 89C669 I przedstawiły dwie swithches, po jednym dla RESET i jeden dla PSEN, P89V51RD2 nie wymaga PSEN, jestem przy tym za rok bez żadnego problemu. Pozdrowienia, John.

Dziękuję bardzo za odpowiedź i sugestie. Jestem impementing tym obwodzie. -------------- Dziękuję ... vmax [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] Mam implenented że Schemat. Reset okna appearing.it nie dostać zniknął. Na ile czasu powinno pojawić się okno Reset? Nie otrzymuję urządzenie zaprogramowane. Proszę, pomóż mi! Dziękuję .... vmax

Istnieje szerokie pomaga w rozwiązywaniu problemów ISP na stronie FLashMagic forum, jako pierwszy post w przyklejonych kategoria P89V51RD2 i link w nim. Pisałem łączy w wątku tam, too. JW

Gdy pojawi się okno reset, reset kontrolera docelowego, upewnij się, że wybrałeś 89V51RD2 (jestem przy założeniu, jest to kontroler, który próbujesz program), wybierz niższe prędkości transmisji w oknie FlashMagic początkowo, i zapewnić, że zostały pobrane najnowszą wersję ze strony FlashMagic. Jeśli dobrze pamiętam, miałem realizowane schemat z FlashMagic, ale dodał układ kontroli poziomu, takich jak MAX232 i przełączników. Jak Ostrówkiem sugeruje otrzymasz kompleksową pomoc ze strony FlashMagic. John.

Jest haczyka w nowszych wersjach FlashMagic: musisz wyłączyć DTR-> opcja reset, jeśli nie ma "automatycznego kasowania" sprzętu! (Opcje -> Opcje zaawansowane -> Sprzęt Config -> Użyj DTR kontroli pole wyboru RST) JW

Witam, mam wprowadziły w życie wszystkich Circuit. A teraz jestem coraz wszystkie rzeczy, i mam prawo zaprogramowane P89V51RD2 MCU pomyślnie. Dziękuję bardzo wszystkim za wsparcie. vmax

Cześć chłopaki. Jestem projektowanie programista dla P89V51RD2. Teraz mam zamiar program mikrokontrolera za pomocą Rx, Tx tylko szpilki. Ponieważ nie jestem goin używać PSEN powinienem zostawić to pin pływające lub podłączyć go do +5 V lub GND?

[Quote = mercyjohn] vmax, schemat dostarczone przez FlashMagic jest doskonały, użyłem do tego samego obwodu do P89C51RD2 programu P89V51RD2 itp. 89C669 I przedstawiły dwie swithches, po jednym dla RESET i jeden dla PSEN, P89V51RD2 nie wymaga PSEN, I Używam tego od lat bez problemu. Pozdrowienia, John. [/Quote] witam też chcą się układ programatora p89v51rd2fn (40 pin). hav u ze względu na link z wątku. ale może otworzyć link obwód podanymi tutaj, pls posyłać obwodu na xxxxxxxxxx@gmail.com lub wydania, które można otwierać i pls będzie bardzo wdzięczny u [color = red] [ size = 6] Żaden prywatny UDOSTĘPNIANIE ... Usługa SMS nie jest język dozwolone tutaj [MOD] [/color] [/size]

Witam wszystkich próbuje im program p89v51rd2 kontroler flashmagic ale nie jestem w stanie it.it program daje błąd jak zresetować urządzenie w trybie ISP teraz .. i reset, nawet jeśli to okno nie znika .. plz może ktoś podać mi schemat w tym ..

Witam wszystkich próbuje im program p89v51rd2 kontroler flashmagic ale nie jestem w stanie it.it program daje błąd jak zresetować urządzenie w trybie ISP teraz .. i reset, nawet jeśli to okno nie znika .. plz może ktoś podać mi schemat do tego ..
masz.

dziękuję ctownsend za odpowiedź i nie zmiany w moim obwód według schematu podane przez Ciebie chyba wszystkie kondensatory wokół MAX232, które są 10uF zamiast 1uF.but nadal nie jestem w stanie mi ic.im program na moim kompie kod w Keil kompilator mi powiedzieć do których należą i musi zawierać plik na p89v51rd2.if możliwe plz zapewnić małym witam programu.

Czy rzeczywiście programowania mikrokontrolera? lub flashmagic generuje błędy? Spróbuj użyć HyperTerminal w niskiej szybkości transmisji (np. 9600) wysłania wielkiej litery "U", jeśli echo, programatora pracuje, jest mikrokontroler z powodzeniem wszedł w tryb boot

Właściwie, gdy próbuję program mojego uc przy flashmagic im coraz masażu jak zresetować urządzenie w trybie ISP teraz. Ale nawet gdybym reset to okno nie disappear.i próbowali za pomocą pętli podkład zwarcie pin Rx i Tx i wychodzę odpowiedzi na hyper terminal. ma usunąć wszystkie bootloader usuwa w 89v51rd2? jeśli ja używać zawierać plik 89s52 dla p89v51rd2 to działa?

hej dzięki za pomoc. Zmieniłem sterownik i im w stanie program mojego kontrolera teraz .....

hej guyz! musisz przełącznik reset i alongwith to odznaczenie "Use DTR kontroli RST" w zaawansowane opcje programu Flash Magic ... Plz szybko odpowiedź ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back