Programator JDM pic pytanie

M

mohamed saleh

Guest
Witam wszystkich wantto wiem, czy mogę użyć portu szeregowego z 9 pin "DB9" z JDM programator, czy nie, ponieważ korzysta z portu szeregowego z 25 kołków "DB25", a ja nie ma portu szeregowego w komputerze
34_1159193920.gif
84_1159193959.jpg
i jeśli nie mogę tego zrobić tak, co jest najlepsze dla programisty pic16f84A proszę mi pomóc dzięki

Jestem pewien, że można wykorzystać port szeregowy ze złączem DB9 do JDM. Używam DB9 JDM (zgodny) programatora. Uważaj TxD pin! Pozdrawiam,

Tak, można. Thats to samo. JDM będzie działać dobrze z 16F84A. Użyj Ic-prog lub WinPic800 jako oprogramowania.

jeśli chcesz wiarygodne widać na schemacie www.olimex.com , mimo że sprzedaż programista, zapewniają one pełny schemat programatora

Olimex i TE-20 jest JDM. Próbowałem oryginalnego programatora JDM ale to nie działa bardzo dobrze, również nie miałem DB-25. Znalazłem programator JDM oparciu kompatybilny z wieloma Microchip PIC (8 do 40 pinów). Jest ona podobna do poprzedniej, również istnieje kilka porad, aby to działało, jeśli masz jakiś problem z nim. www.josepino.com / pic_projects

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back