Procesing obrazu linii papilarnych w programie MATLAB

F

Farsiris

Guest
Chcę wiedzieć, że to co jest algorytm lub metody wykorzystywane do przetwarzania obrazu linii papilarnych za pomocą Matlab

Drodzy Farsiris, Istnieje wiele technik służących do przetwarzania wydruków palca i jednego z najbardziej popularnych technik jest GABOR filtr. Falki są wykorzystywane do odcisków palców akcesorium. Myślę, że można opisać swój problem szczegółowo, że jaki rodzaj przetwarzania linii papilarnych, który chcesz zrobić. Czy jest to druk akcesoriów, przywrócenie lub palec Pozdrawiam dopasowania

Cześć, jestem również robi projekt na system rozpoznawania odcisków palców z wykorzystaniem programu Matlab. Potrzebujesz pomocy na rzecz poprawy obrazu linii papilarnych i ekstrakcji cech. Czy ktoś może pomóc?

lekke i napisali odpowiedź na ur oryginalnej wiadomości pytanie .... tutaj przypomnieć ... używać PCA i wektory Eigen ............ i u można po prostu użyć ekstrakcji krawędzi za pomocą operatora Laplace'a do testowania

Raymond tajski jest dobrym miejscem do rozpoczęcia. Szukaj w Google referatów przez Anil K. Jain, S. Prabhakar. Najlepiej z algos prawdopodobnie przez Hong (nie pamiętam pełnej nazwy) Istnieje książka Anil Jain na rozpoznawania odcisków palców. Że pomoże dużo. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 14 minutach: [/color] [/size]

Potrzebuję realizacji MATLAB z "tezą tajskiego Raymonda na odcisków palców" .............

dzięki leekk8 ....... im zatrzymany z filtrami Gabor .......... może u posyłać mi kod MATLAB do orientacji w terenie i na czest filtrów Gabor ....... z góry dzięki ....

Dla Gabor filtra, nie używam tego. Zresztą, nie jesteśmy kilka plików matlab o Gabor filtrujące dla odcisku palca można pobrać ze strony internetowej Mathworks. Jest to część wymiany plików w Mathworks, istnieje spora liczba plików matlab o rozpoznawanie odcisków palców lub poprawy. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 7 minutach: [/color] [/size] To powinno być URL: http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange Spróbuj wyszukiwania z propozycji słów kluczowych Gabor strony '

Myślę, że można używać STFT, FFT, DFT algorytm lub Gabor filtrowanie, jestem currnetlly robi korygowania obrazu linii papilarnych.

Online weryfikacji odcisków palców jest możliwe w matlab .. Zrobiliśmy go w marcu 06 i jest to możliwe ... U będą musieli przechowywać obraz w katalogu prac matlab ... Najpierw narysuj schemat blokowy, który wskazuje kolejność kroków, jakie należy następnie .. Zwróć szczególną uwagę na usunięcie szumów i łączenie z grzbietów .. Jeśli to zrobisz pół naszego projektu jest koniec ...

Witam, co o znaku wodnego do zdjęć może ktoś ma kod do tego ....

faceci Ei ... można pls wysłać mi estymacji częstotliwości kodu źródłowego używany Gabor filtrowania .. tnx ..

Witam wszystkich, robię weryfikację odcisków palców jako mojego ostatniego projektu roku. Używam histogramu wyrównawczej i transformacją Fouriera do korekcji obrazu i metody progowej dla binaryzacji. Zrobiłem upto Rozcieńczanie i teraz wszyscy moi grzbiety są 1 piksel. Ale jestem mylony w ekstrakcji minucje. I jak mogę zapisać i sprowadzaniu tego obrazu? Może ktoś proszę mi pomóc? Hi por możesz może mi pomóc z roztworem. Dzięki z góry.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back