Procedura projektowania Oscillator

G

Global_Hawk

Guest
Witam, jestem początkujący w dziedzinie elektroniki .... Miałem jakieś papiery na projekt Oscillator przez prąd przenośników. Mogę analizować tych torów, ale trzeba wskazówka, jak rozpocząć projekt takiej oscylator? Jaka jest procedura, jeśli chcę projekt oscylator się z bloków jak prąd przenośników?

Witam, jestem początkujący w dziedzinie elektroniki .... Miałem jakieś papiery na projekt Oscillator przez prąd przenośników. Mogę analizować tych torów, ale trzeba wskazówka, jak rozpocząć projekt takiej oscylator? Jaka jest procedura, jeśli chcę projekt oscylator się z bloków jak prąd przenośników
W tym kontekście, mam dwie rekomendacje:.. 1) Zapoznaj się z zasadą CC (przeniesienie własności) 2) Postaraj się zrozumieć zasady projektowania i równania opisujące oscylatory CC. Pytanie: Czy zamierzają Państwo znaleźć nowy projekt oscylatora lub będzie odbudować istniejącego układu?

Dzięki za odpowiedź! Jeszcze nie jestem pewien, ile projektowaniu nowego układu jest zaniepokojony. Jednak nie mogę się doczekać modyfikacji istniejących układów w celu poprawy parametrów / zmniejszanie elementów itp. Czytałem dużo literatury na temat CCS. Postaram się lepiej zrozumieć oscylatora. Wszelkie dalsze sugestie?

Proszę rozważyć liniowości częstotliwości drgań.

Dzięki za odpowiedź! Jeszcze nie jestem pewien, ile projektowaniu nowego układu jest zaniepokojony. Jednak nie mogę się doczekać modyfikacji istniejących układów w celu poprawy parametrów / zmniejszanie elementów itp. Czytałem dużo literatury na temat CCS. Postaram się lepiej zrozumieć oscylatora. Wszelkie dalsze sugestie?
Ponieważ wiele alternatyw oscylator CC zostały opublikowane w ciągu ostatnich 10 lat, wątpię, czy można odnieść sukces w poprawie istniejących projektów (zmniejszenie komponentów). Istnieją dwa podstawowe ważne aspekty: * Dlaczego układ oscylują - i na jakiej częstotliwości? (Warunek Barkhausena jest oscylator, stosuje się do zasad CC) * Dlaczego jest stabilizacja amplitudy konieczne i jak można go osiągnąć (bez większych wpływ na THD) Pytanie: Jakiego typu CC zamierzasz użyć? (Przypuszczam, AD844)

Dzięki za wskazówki dotyczące podstawy oscylatory. Cóż, teraz pracuję nad PSpice symulacja różnych CC realizowane filtrów i oscylatorów. (W większości oparte na technologii CMOS 0,35 um)

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- postu dodana 16:01 ---------- Poprzedni post był na 15:59 ----------</span></span>
Czy masz jakieś linki, przez które można się uczyć zasad projektowania oscylatorów CC? Byłoby to bardzo pomocne jak sądzę.

Hi Global_Hawk, OK, dowiedziałem się, że zamierzają zbudować swój własny CC, a nie za pomocą istniejącego urządzenia. Jeśli chodzi o twoje pytanie, Załączam jeden z kilku dokumentów dostępnych w sieci. Praca zawiera wiele dodatkowych informacji literaturze. Jeden ważny punkt: W wielu przypadkach można znaleźć na CC obwodów (oscylatory i filtry), pod słowem kluczowym "CFOA" (Current sprzężenia zwrotnego wzmacniacz). Jest to mylące, ale trzeba wiedzieć, że rzeczywiście nie ma specjalnych oscylatora lub układach filtrów, który potrzebuje prądu sprzężenia zwrotnego wzmacniaczy (CFOA). Ale jest jeden CFOA na rynku (AD844), które można wykorzystać także jako CC, ponieważ wewnętrzne wysokiej impedancji węzła jest dostępny. Urządzenie jest niczym innym niż CC o mocy bufora na pokładzie. I w wielu, wielu przypadkach ta jednostka jest stosowana jako CC choć odpowiednich oscylator oraz układach filtrów nazywane są "CFOA-based". To jest naprawdę mylące - i moim zdaniem nie jest poprawna. Ale trzeba o tym wiedzieć.

Wielkie dzięki za informacje / dokument, jak również do oczyszczania wątpliwości co (CFOA ).... To będzie bardzo pomocny ... Wierzę, że mogę rozpocząć na ten temat teraz!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back