problemy z podwójnym anteny zespół symulowane w IE3D.

A

Alberich

Guest
Witam, Próbuję dowiedzieć się IE3D, aby symulować anteny PIFA i szkolenia jestem symulacji pifas w artykułach i porównać moje wyniki tego co znalazłem Autorzy. niestety dla każdego PIFA zasymulować moje wyniki są złe Nie wiem dlaczego. Na początku miałem wątpliwości co do podstawowych parametrów, które nie zostały określone w artykułach, więc starałem się taki, w którym są one zdefiniowane, a także moje wyniki są złe. Czy ktoś chek mojej pracy tutaj załączonym i powiedz mi jakie są moje błędy. Thaks z góry Przepraszam niepokojące I Przyczyna. Z poważaniem.

Hi, Alberich: Nie jestem pewien, dlaczego uważasz, że Twoje wyniki są złe. Sprawdzałem to. Jak to jest, nie jest już źle. Widzę, istnieją pewne różnice w częstotliwości rezonansowych i głębi rezonansów. Jednak różnice te są głównie ze względu na fakt, że nie korzystają z automatycznego komórek krawędzi (AEC). AEC jest zawsze sugerował, jeśli chcesz uzyskać wysoką dokładność wyników. Po włączeniu AEC, wyniki będą zgodne z wynikami z literatury o wiele lepiej. Sprawdziłem kilka wymiarów ekranu zbudowany i wydaje mi się, wszystkie sprawdzone wymiary są dopasowane do tych na papierze. Widzę pewne różnice w głębi rezonansów. Jednak nie jest tak istotne, ponieważ niewielkie zmiany wymiarów może spowodować różnicy. Będę sprawdzić wymiary dla Ciebie. Pozdrawiam.

HI DR JIAN, dziękuję za pomoc, ale co z komunikatów o błędach pojawia się: pierwsza z nich jest o skręconych poligons, to powiedz mi, że będą one usuwane to wpływ na wyniki? o AEC kiedy chek, to było z 0,002 wielkości, więc pojawia się błąd komunikat informujący, że jest mniej han 1%, więc włożyć do wielkości dając 1,1% to prawidłowe? z góry dzięki i wybaczcie przeszkadzać. przyjmij całą moją względami poważaniem.

Hi, Alberich: 1. Przesłanie skręcone wielokątów nie jest krytyczna normalnie. Większość z tych wiadomości są spowodowane przez wrażliwe deteciton. Jest na razie tak: ----- b ---- b ---- b | | | \ | | / | d ----- c d ---- c d --- c abcd jest 4-wierzchołek wielokąta w 3D. Jeśli 4 wierzchołki nie są w samolocie, musimy podzielić ją na jeden ze sposobów pokazano powyżej. Nie stanowią one taką samą strukturę, gdy są podzielone kiedy abcd nie są w samolocie. Jeśli są na tej samej płaszczyźnie, będą reprezentować tę samą strukturę bez względu na to, w jaki sposób podzielić. Ze względu na pewne czułość w wykrywaniu, może wykryć abcd są nieco poza płaszczyznę i będzie to problem masz wiadomość. Normalnie, to nie jest krytyczny. 2. Zazwyczaj należy użyć współczynnika aec = 0,1 lub 10%. Możesz dostosować go do mniejszej wartości wąskie struktury taśmy. Dla struktury, przy 1,1% jest zbyt mała. Pozdrawiam.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back