Problemy z oscylatora Colpitts

T

Trasponder

Guest
Mam problem na symulacji obiegu poniżej już pspice.I "wziął go bezpośrednio z książki Sedra & Smith, ale wahania nie start.Where jest problem?

Nie wszystkie programy symulacji obwodów osc dobrze. Nie wiem, OrCAD, ale mieli takie same doświadczenia z Protel 99SE przed. Spróbuj wersji student ANsoft projektanta lub Multisim. Możesz również sprawdzić prawidłowe otwarte wydajność pętli do programu, aby upewnić się o przesunięcie fazowe i marży zysku.

Hi ... Myślę, że znając przyczyny, dla której twoja symulacja nie zaczynaj! Oczywiście zaczynamy od punktu, że tor zostanie warunki Barkausen .... u powinien sprawdzić te warunki otwarcia pętli w dobrym punkcie i sprawdź, czy są spełnione. Następnie u musi umieścić zmienne w czasie przerwać w układy ... na przykład u umieścić zasilania wydane przez krok w momencie uruchomienia symulacji ... jeśli czas symulacji jest wystarczająco długi u będzie zobaczyć wszystkie przejściowe, aż u osiągnięcia stanu równowagi ... A jeśli u zmienić początku stanu biernej elementów u będzie zobaczyć inny przemijające .. na pewne wstępne warunki reaktywnych pierwiastków u nie będzie widać przejściowe ... cieszyć się z tych testów ... aless_vettoriale

zakładając, że projekt oscylator nie ma problemu, do tymczasowego symulacji, trzeba zaburzyć jednego węzła obwodu przez krótki czas trwania impulsu prądu lub w pspice można ustawić węzeł napięcia. Ustaw jednym z węzła napięcia różni się od jego punktu stałego.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back