Problemy z MPLAB ICD w macbook szeregowy konwerter z USB

G

Gasskon

Guest
Hello I'm nowych TSI w forum, ale mam poważny problem, również pytanie, dlaczego mój macbook nie działa tak dobrze programating i debugowania PIC środowiska jak Pentium IV?

Pracuję z MPLAB sowtware środowiska, z ICD2 debuger w obwodzie, w MacBook 2,6 GHz z 4 GB pamięci RAM z systemem Windows XP w równoleżnikami 4,0

można opisać to, co jest nie działa dokładnie?

Pan spróbować uruchomić system Windows (a la Bootcamp)?
, a nie naśladować z równolegle ...

Dziękujemy za pomoc mi w tej kwestii jest trouble.Well; mogę programate jednocześnie dwa razy pic w moim przypadku 16f876a modelu.Ale ...jeśli chcę reprogramate jak trzy razy więcej ...program jest cały czas aktualizacji pamięci i nie działa.Ostatni raz byłem w moim laboratorium mojego instytutu programating ten chip byłem jak 10 minut programating chipa jak i 90 minut fucking ponownego uruchamiania systemu Windows XP.Cokolwiek mówię o ważną kwestię, że porty USB rozpoznaje seryjny katalizator, w icd2 kierowców corectly instalated, w debugerr jest conecting z tainner pokładzie mogę programate a także przerwania, aby zobaczyć program pamięci, ale przychodzi taki moment, kiedy MacBook get crazy !!!!!!

Pozdrowienia z kraju Basków,

si tu wykorzystuje Bootcamp, pl demarrant le mac complètement sous XP (et pas en passant par równolegle) est ce que cela fonctionne ou est ce Pareil?

jak tu essaye aussi un autre pic?

Hi Kripton Przepraszamy, ale im nie mówić dobrze francuski Mam tłumaczy w internecie, ale nie jest mój język hiszpański mówię zwykle także baskijski frecuently ten trwa dwa lata, bo pracę w małej miejscowości niedaleko San Sebastian, Guipuzcoa, Pais Vasco, a unfortunatley Hiszpania ....... wiesz Hiszpania San Fermin, wino byk walki ...

Ale rozumiem, co say.No. ..I dont have instalate Bootcamp w xp, ale jest jednym z wielu rozwiązań I'm myślenie.Parallels Desktop w wersji 4.0 jest program wspierania mój Windows XP.I've tryng programate w 16f876a pic, około dwóch tygodni,
być może nie ma wystarczająco dużo czasu na początku gettin programating w innym środowisku, wiesz, jest nieprzemakalna uruchomiony xp, a także do mnie personatly nie
jestem tak dobry student elektroniki.

W qestion jest, że mój komputer w instytucie, który jest pemtium IV uruchomić MPLAB icd2 poprawnie, wiesz, że ... można debugować ac język programu wihthot problem, seeyng wszystkie parametry, które chcesz, jak sprzęt stosu, rejestry, wahatever chcesz .Niestety mój mac dość, że jest tak dobrze programating muzyki (czyli innych istory że kiedyś będę mógł wyjaśnić) programating chipów nie jest tak dobra.My Mac posiada 4 GB pamięci RAM, ale uruchomić MPLAB jak pentium 2 !!!!!!!!!!

Pozdrowienia od innych równolegle świat

Pokój z południu kraju Basków

cześć,

I
didnt spróbować MPLAB na macbook so I dont have anything do porównania ...ale równolegle wadą jest to, że emuluje porty USB i karty graficzne.dzięki czemu może być powolny z gry, lub nie rozpoznaje usb doncgles na przykład, ale działa dobrze, jeśli uruchomić mac z Bootcamp, to jak masz prawdziwe szt.

Jakby nigdy nie miała równolegle działa jak Pentium 2, jest znacznie szybszy niż.tak okna może być uszkodzony?Pan zainstalować coś innego w oknie udział?
isnt dysku twardym lub prawie pełne (musisz mieć 10% wolnego miejsca, co najmniej)

można wykonać nową wirtualną maszynę z równoległym i zainstalować w nim tylko MPLAB?
lub zainstalować Bootcamp pewno powinien rozwiązać problem.

Hope this helps.

Hi Kripton rozwiązań, które podajesz są prawdopodobnie najlepszą rzeczą mogę zrobić w tym tygodniu próby instalate xp z Bootcamp albo reinstalate wirtualnej maszyny tylko z elektronicznego oprogramowania XP.

Może to zbyt dużo oprogramowania suporting XP.Lista ta;

Proteus
OrCAD
MPLAB
MpicprogrammerAres
Internet TVMicrosoft Office 2004
Fire Fox nawigatora
Antywirusowe avastA macosx:Logic audio
Ableton Live
Torq DJ softwareXcode

AMule

Welcome to EDABoard.com