Problemy z Assura LVS

P

pantic

Guest
Mam pewne problemy przechodzącej Assura LVS do symetrycznego obwodu.Assura mówi mi, że
już do wymiany szpilek.Jeśli mogę to zrobić, LVS odbywa się pomyślnie, ale myślę, że powinien przejść nawet jeśli nie ich wymianę.I've także próbował przekazać Diva LVS i uczynił go pomyślnie.
I mieć również inne układy, które są oparte na jednym i symetryczne, które przeszły Assura i Diva LVS pomyślnie.
Czy ktoś może mi pomóc, proszę?
Dzięki

pantic napisał:

Mam pewne problemy przechodzącej Assura LVS do symetrycznego obwodu.
Assura mówi mi, że już do wymiany szpilek.
Jeśli mogę to zrobić, LVS odbywa się pomyślnie, ale myślę, że powinien przejść nawet jeśli nie ich wymianę.
I've także próbował przekazać Diva LVS i uczynił go pomyślnie.

I mieć również inne układy, które są oparte na jednym i symetryczne, które przeszły Assura i Diva LVS pomyślnie.

Czy ktoś może mi pomóc, proszę?

Dzięki

A jak mogę zamówić szpilki w netlist?
Dziękujemy za odpowiedź.

pantic napisał:

A jak mogę zamówić szpilki w netlist?

Dziękujemy za odpowiedź.

Dziękuję yo rajesh13.I've zmieniło pin porządku, ale nadal mają ten sam problem.Wszelkie inne rozwiązania?

Proszę zwrócić uwagę, że jest czystym Assura hierarchicznej narzędzia.
Twój problem jest najbardziej prawdopodobne, ponieważ nie używać wersji nadaje się do procesu Design Kit.
Możesz po prostu umieścić każdy proces Design Kit do dowolnej wersji kadencji i obecnie wack wynik.Co okaże się błędna.
Upewnij się, że używasz Cadence jest recommmended przez odlewnię.

Jednym z interesujących należy pamiętać, że jeśli tego hałasu symulacji w IC446 i hałasu symulacji w wersji IC5.0 Obie dał wam różne wyniki.

Jeśli pytasz mnie, powiem wam, że należy użyć IC5.033.Nie używaj IC5.0 gdyż ma bardzo problemu.

I już rozwiązać mój problem.W rzeczą było to, że byłem za pomocą symbolu obwód w schemacie.Jednak wydaje się, że Assura nie działa dobrze z symbolem poglądów.Więc miałem do korzystania schemat widzenia i umieścić tam sosny.
Dzięki wszystkim.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back