problemy dotyczące Synopsys GPS kompilator

J

JesseKing

Guest
kompilator projektu integreted z kompilatora DFT może syntezy RTL kod do skanowania sieci gotowe netlist, ale nie wiem jak generować te sygnały kontroli badań i komponentów.

Na przykład,
Jak podłączyć port umożliwić "zmianę" cykl o nazwie scan_en wszystkim dffs?
Gdy wspomnienia są wykorzystywane w projektowaniu, MUX obwodnica kontrolowane przez scan_mode sygnał należy dodać, kiedy tri-bramy państwa są wykorzystywane w projektowaniu, dekoderów i MUX należy dodać do kierowania tri-bramy państwa "umożliwiają szpilki, kiedy brama z zegarem lub zestaw / sygnały reset istnieją w zakresie projektowania, MUX należy dodać też.Jak są te elementy wprowadzone?Czy są one generowane automatycznie przez powłoki kompilator lub manully wprowadzone w RTL kodu?

Z pozdrowieniami,
Jesse

Dodam scan_mode ręcznie i ustawić ją na 1, gdy wstawić DFT.Synopsys ma jakieś polecenia, aby scan_en, scan_clk, DI, DO, można go znaleźć w SPRZEDANE instrukcji.
You'd better fix Inout w jednym kierunku, a obwodnica SRAM przez siebie zamiast narzędzi DC, chociaż można to zrobić.

stworzenie portów można wprowadzić te polecenia w skrypcie syntezy:
create_port-direction "w" () test_se
set_scan_signal test_scan_enable-test_se portu
podobnego polecenia, aby utworzyć test_so i test_si
Myślę, że łamanie Mówiłeś o ustalone są automatycznie generowane netlist zawiera syntezy łańcucha skanowania utrwalenia powłoki naruszenia przepisów (brama zegar ...) więc nie musisz edytować swój RTL kodu.

hello akrlot,
Dlaczego musisz test_so i test_si?Pomyślałem, że można normalnie korzystać z portów wyjściowych wkład projektu do pasz / sprowadzaniu wektorów test?

dzięki

peen1 napisał:

hello akrlot,

Dlaczego musisz test_so i test_si?
Pomyślałem, że można normalnie korzystać z portów wyjściowych wkład projektu do pasz / sprowadzaniu wektorów test?dzięki

wkong_zhu napisał:

Dodam scan_mode ręcznie i ustawić ją na 1, gdy wstawić DFT.
Synopsys ma jakieś polecenia, aby scan_en, scan_clk, DI, DO, można go znaleźć w SPRZEDANE instrukcji.

You'd better fix Inout w jednym kierunku, a obwodnica SRAM przez siebie zamiast narzędzi DC, chociaż można to zrobić.

JesseKing napisał:wkong_zhu napisał:

Dodam scan_mode ręcznie i ustawić ją na 1, gdy wstawić DFT.
Synopsys ma jakieś polecenia, aby scan_en, scan_clk, DI, DO, można go znaleźć w SPRZEDANE instrukcji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back