Problem z wyjściem podczas łączenia podczerwieni do obwodu

A

al55

Guest
Witam, Właśnie kupiłem Panansonic podczerwieni i mam trudności z uzyskaniem go do pracy. ive podłączyć do obwodu takie samo jak link: http://davebodnar.com/railway/Pulsed_IR_Article/ , ale mój problem jest i nie może dostać TTL Napięcie wyjściowe 0, gdy brak sygnału i 5V gdy sygnał jest obecny. Dla niektórych powodu im się napięcie około 3.6V, gdy nie 38kHz sygnał jest obecny, a następnie wahania produkcji do około 1V i tak z obecność sygnału nie to, co myślałem, że będzie. Moim głównym celem jest, aby skontaktować się wyjście czujnika do wejścia cyfrowego o PIC z żadnych zewnętrznych układów. Każdy myśli?

[Quote = al55] Kilka powodów im się napięcie około 3.6V, gdy nie 38kHz sygnał jest obecny, [/quote] Chodzi o prawa trzeba uwzględnić spadek LED w dowolnym miejscu od 1 do 3 V nie jest niespotykane. To jest jeszcze dobrze w progu detekcji (logiczna 1) TTL większości urządzeń. [Quote = al55] huśtawki wyjście do około 1V lub tak [/quote] To brzmi jak masz diody złapać przekaźnika w tył.

Do im odbiornik bez użycia zewnętrznych połączeń tylko detektora i mierzenia volatge wyjście z multimetrem, gdy 38kHz jest obecne, a gdy nie jest, ale im wciąż się takie same wyniki? Dzięki za odpowiedź.

Witam Użyłem tego samego detektora, a to ma go wysoka, jeśli nie wykrywa nośnik i pozostaną niskie, gdy sygnał przewoźnik present.I nie pamiętam od strony rzeczywistej wartości niskie, ale Karta określa max 0.5V.You przyzwyczajenie 0V dla przewoźnika wykrycia. Na pytanie dlaczego widzisz tylko 3.6V na wyjściu, jak się masz dostarczanie Vcc do detektora? Oto, co jej ma wyglądać.
4tzm0pz.gif
CH2 (BLUE) jest wyjście detektora. CH1 jest nośnikiem. (Transmisja impulsów) zapomnę CH2 było sprzężenie AC pomiaru przebiegu (sygnału) na wyjściu detektora jest wysoki na 4.42V, gdy żaden przewoźnik nie wykryte i-0.4V, gdy przewoźnik present.Disconnecting przewoźnika należy wyciągać wyjście czujnika się blisko kolei napięcia

Dziękujemy za odpowiedź max0412, kiedyś PWM zdjęcia i experimenetd częstotliwości differrent i wskaźniki podatku od 3.8kHz - 40kHz znaleziono wykrywacz pracował jako przeznaczone (wyjście TTL) w 25kHz w stosunku stawką 50%. Nie wiem dlaczego to działa na tej częstotliwości, gdy częstotliwość nośna z detektora jest 38kHz. Wszelkie wskazówki? [Color = DarkRed] [/color] [color = red] [/color] [color = orange] [/color] [color = brown] [/color]

spróbuj CMOS ekwiwalent IC ... robi TTL przełącznik całkowicie ze spadku całej tranzystorów ma do spełnienia w wewnętrzne obwody ... podczas CMOS jest zdolny do przełączania z 0,2 V do 4,8 V o ..... Pozdrawiam

Witam Jeśli absolutnie upewnić się, że generowanie 25 kHz z PIC (pomiar z zakresu lub freq counter), a następnie chciałbym przetestować inny czujnik, jeśli masz, bo coś jest nie tak z tym jednym. Nigdy nie testowałem niskie i wysokie pasmo wykrywania czujnika, ale nawet jeśli nie było łagodzących BPF sygnał, że powoli powinien on być nadal w stanie wykryć 38kHz.It powinien mieć niską około 34kHz do wysokiego z 43kHz. 38kHz przewoźnika musi być również modulowane 1.25kHz lub 20ms countinous zakładam, że na 20 ms od 20ms. Zawsze używany Tx Burst. Większość innych detektorów odrzuci un-modulowane przewoźnika, jak hałas. To nie jest ściśle określona w karcie ale to chyba przypadek. Pokazują one przewoźnika albo w transmisji burst (jak wyżej) 1.25kHz lub ciągłe (20ms). To jest dla PNA4602M
Code:
 http://www.semicon.panasonic.co.jp/ds2/SHE00044CED.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back