Problem z projektowania LDO-zmiana zmiany ESR biegun

F

flying591

Guest
hi everyone

W obwodzie LDO, zmienić wartość oporu ESR, należy zmienić tylko zero, który jest generowany przez Resr.but na pewne wartości nie tylko zmienić zero bu również zmienić biegun.Ponadto zmiana Polak części urojonej.
dlaczego?
na ten słup, jak odszkodowanie?
dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi, które mogą mi pomóc!

flying591 napisał:

hi everyoneW obwodzie LDO, zmienić wartość oporu ESR, należy zmienić tylko zero, który jest generowany przez Resr.but na pewne wartości nie tylko zmienić zero bu również zmienić biegun.
Ponadto zmiana Polak części urojonej.

dlaczego?

LVW napisał:flying591 napisał:

hi everyoneW obwodzie LDO, zmienić wartość oporu ESR, należy zmienić tylko zero, który jest generowany przez Resr.but na pewne wartości nie tylko zmienić zero bu również zmienić biegun.
Ponadto zmiana Polak części urojonej.

dlaczego?

Hi flying591,

Niestety, nie znam HSPICE i analizy pz.
Ale myślę, resp. zdjęcie.Twój problem nie jest jasne, za pomocą tej analizy, ponieważ wszystkie bieguny i zera całej obwody są widoczne - nawet spoza dominujące wartości pochodzących od tranzystorów.
Co z prostej analizy AC pokazano prawdziwe pasmo przenoszenia oraz wpływ dominujący biegunów i zer?Mam nadzieję, że wtedy sytuacja będzie znacznie wyraźniejszy.
Pozdrowienia

LVW napisał:

Hi flying591,Niestety, nie znam HSPICE i analizy pz.

Ale myślę, resp. zdjęcie.
Twój problem nie jest jasne, za pomocą tej analizy, ponieważ wszystkie bieguny i zera całej obwody są widoczne - nawet spoza dominujące wartości pochodzących od tranzystorów.

Co z prostej analizy AC pokazano prawdziwe pasmo przenoszenia oraz wpływ dominujący biegunów i zer?
Mam nadzieję, że wtedy sytuacja będzie znacznie wyraźniejszy.

Pozdrowienia

flying591 napisał:by the way, I wanna do symulacji margines fazy LDO, można symulować obwodu w sposób pokazany na rysunku obwód?

Latanie

Widziałem twoje obwodu.Myślę, że masz poważne problemy z zapewnieniem wystarczającej liczby margines fazy z układu dla wszystkich stron.Dostępne są trzy etapy wysokie zyski ... każdy przyniesie słup.

Zewnętrznych kondensatorów w symulacji jest 10U ale może zmienić się nawet o / - 50% ze względu na temperaturę.Proszę sprawdzić zmiany w jego wartości.

Ponadto trzeba modelu IO / parasitics PIN, które mogą mieć duży wpływ na stabilność i wydajność układu.

Życząc powodzenia

Sachin

skorzystać z jednego etapu amp U dostanie stabilny LDO

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back