A
Anuradha1
Guest
Witam wszystkich, mam napisane MikroC Program do przechwytywania sygnału PWM za pomocą modułu PIC16F877A KPCh. Program, który został dokładnie symulowane w PICsimulator dołączony jest tutaj z.
Code:
/ * Oblicz PWM przy użyciu modułów CCP * / / / start timera po zrobieniu narastającym zboczu. więc nie ma potrzeby funkcji sustraction / / Transmit bezpośrednio przechwytywane szerokości i wartości terminie przez uart / / pętla opóźnienia transmisji uart: Eventhough mam wprowadzić opóźnienia w ramach programu, symulator doesnot przestrzegam mojego opóźnienia: (/ / Still uart działa na opóźnienia określone w wariancie Uart transmisji / odbioru opóźnienie / / Precesion jest mniejszy niż przechwytywanie wartości z odejmowania funkcji unsigned short int T2L, T2H, T3L, T3H, x, i hrabia;. Loop_rise void (); Loop_rise1 void (); Loop_fall nieważne (); transmisji nieważne (unsigned short int i); void main () {CCP1CON = 0x00; INTCON = 0x00; TRISC.B2 = 1; PIE1 = 0x00; / / wyłączenie przerwania obwodowych while (1) {/ / TMR1H = 0 / / TMR1L = 0 / * To daje błędne odczyty PIR1 = 0 / / PIR1 Rejestr zawiera pojedyncze bity flag dla periphiral przerywa CCP1CON = 0x05 / / przechwytywanie zbocze narastające / / obliczenia nagłówek, jeśli (Count