Problem z kodem do komunikacji szeregowej przy użyciu UART w RFID projektu

P

pratish

Guest
Hey freinds im ten projekt RFID (Radio Frequency Identification). I m za pomocą AT89c51/52/S52 uC. I m za pomocą RS-232 fror komunikacji szeregowej, że problemu nie stoi im, że im w stanie napisać kod do komunikacji szeregowej przy użyciu UART. Pozwól mi wyjaśnić mój projekt ... Jest jeden nadajnik, który wysyła sygnał do odbiornika stale zawierające mikrokontrolera. Istnieje pewien zakres, z których odbiorcy mogą nie udaje się złapać sygnał (RF) nadawany przez nadajnik. W tym czasie chcę wysłać jedną wiadomość do komputera mówi, że "nadajnik jest poza zasięgiem", a chcesz, aby brzęczyka, który jest dołączony do P2_1 (Port @ PIN1). A gdy nadajnik jest w zasięgu i chcesz wysłać jedną wiadomość do komputera mówi, że "Przetwornik jest poza zasięgiem", a chcesz świecić dioda LED dołączone do P1_o. PLz mi pomóc frndz.

ustawić szybkość transmisji z mikrokontrolera a następnie użyć _getkey funkcja do odbierania danych na pin Rx

Mam wklejony ze strony mikrokontrolera obwodu. Pozwól mi wyjaśnić, co dokładnie chcesz i jestem przy przerwania od tag.Then na przerwanie mikrokontrolera będzie ON 1 LED, a następnie przekazują sygnał do komputera poprzez TXD pin .. jeśli nie ma przerwać następnie 2. doprowadziły będzie świecić i brzęczyk będzie brzęczeć ... teraz nie jestem gettin jak korzystać z przerwania - Syntaxwise. A to, jak korzystać z TXD układu do przesyłania sygnału o wysokim poziomie do komputera ... Ludzie proszę o pomoc z częścią kodu do produkcji takiej funkcjonalności. niecierpliwie czekając na odpowiedź, jak moje egzaminy i prezentacji projektu mają pochodzić ... Używam mikrokontrolera AT89S52/AT89C51/AT89C51 To jest schemat mojej sekcji odbiornik zawierający mikrokontroler.
97_1171382769.JPG

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back