Problem z JDM i 18f452

L

lumstar

Guest
Hi All,

Mam pewne problemy z programowaniem 18f452 z jdm informatyka programisty znaleźć tutaj: http://www.obddiag.net/prog2455.html.

I udało się zaprogramować pic16f84a pomocą tego programatora i spftware PicPgm, ale nie program 18f452 chip z nim.

Obwód mam podłączone do ICSP się następująco:

ICSP -> Pic18f452
------------------------
MCLR -> MCLR
VDD -> VDD1 i VDD2
GND -> VSS1 i VSS2
PGD -> RB7
PDC -> RB6
PGM -> Pływające

Ja również umieścić rezystor 10k ohm między RB5 (PGM) i VSS na zdj.

Korzystanie z tej instalacji, PicPgm nie może określić czy program to pic.Korzystanie z IC-Prog, nie sprawdza się 0000h rozumieniu nic nie zostało zaprogramowane.

Any ideas?Co robię źle tutaj?

Thanks for your time!

Stephen

Cześć,

Long story short - ale uważamy, że czas jego aktualizacji do PICKIT2 programista - zobacz ten forum mnóstwo informacji o nich.

Good clone diy jest PICKIT2 Lite - ale oczywiście musisz zaprogramować chip 18F2550 pierwszy!

WP Hi, thanks for the suggestion.Jednak poszedłem z JDM bo wystarczy programu ładującego na kilka pic18f452 i liczył mogłem zrobić coś tanio i szybko.

Ponieważ ja nie potrzebuję czegoś dla stałych programów, nie wymaga ktoś mieć jakiekolwiek wskazówki dotyczące rozwiązywania problemów dla mojej jdm i konfiguracja Pic18f452?Jeśli tak będą one really appreciated.

Jeszcze raz dzięki!
Stephen
Ostatnio edytowane przez lumstar dniu 11 listopada 2009 18:45, edited 1 time in całkowita

Cześć,

Tylko patrzył na mojego starego oprogramowania programatora równoległego portu i obsługuje JDM (2) i 18F452 - więc może warto spróbować.

http://www.qsl.net/dl4yhf/winpicpr.html

Myślę, że znalazłem problem.W schemacie I zbudowany z 5.1V i 6.2v diody służy do napięcia do MCLR.Uważam, 6.2 powinny być 8.2 w celu zapewnienia wymaganego 13 V (teraz bym max obecnie na 11,3).Idę do zastąpienia 6.2v zenera z 8.2 i zobacz co się dzieje.

Nie, to nie to naprawić albo.Chociaż teraz napięcie MCLR jest powyżej 13 woltów.Anyone have any insight?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back