problem z czujnikiem bicie serca

B

binu.kr

Guest
wszyscy hai
teraz iam pracy z serca monitorowanie projektów w p16f877a ... palec jest używany do wykrywania serca .... liczyć, ale to nie robi daje rzeczywisty .. liczyć w jednym minits jej liczy ponad 256 ... jeśli nie miejsce palec w części czujnika jej udzielić właściwej liczby oznacza '0 '.. ale wen kładziemy palec między wysoką intensywność czerwone diody LED i ldr liczyć więcej niż 256 .. Myślę, że wahania w palec wpływających Czujniki ..Nie wiem jak podłączyć iam schematu połączeń za pomocą LM358 i 7. sworznia LM358 jest czujnikiem wyjścia .. iam łączące 7 th pin do ledand również PORTC0 PIN, LECZ NIE IAM Używając dowolnego PULL UP IN PORTCO PIN .... CAN U Plaese mi pomóc rozwiązać ten problem
THIS IS THE CIRCUIT DIAGRAM LINK http://onlinetps.com/heartbeat.GIFthankzzzzzzzzzzzzz góry

It's a bad obwód do mojej opinii, ale nie słyszałem słowa o próbujesz zmienić czułość czujnika, co oczywiście konieczny z tego obwodu.

thaaankz ............
ya iam stara się dostosować wiele czujników czasu a czasem mam aproximate .. liczyć, ale nie stała .. a teraz iam danego 100 UF capcatior i pull up in the pin wyjście LM358, że podłączony do Portc0 .. wyjścia jest lepszy niż stary ... ale niektóre jego różnym razy

Nie rozumiem, w jaki sposób jesteś podłączony do kondensatora.Rezystor pullup nie powinien niczego zmieniać, LM358 sprawa ma push-pull output.

pullup w RC0 .. i 7 pin na LM358 podłączony do kondensatora ve pin i-ve do GND (100 UF)

Raczej ślepa obwód do mojej opinii.Bardziej uniwersalnym rozwiązaniem byłoby przy liniowych wzmacniacza AC z zyskać od 10 do 100 i PIC ADC jako programowalny detektor progu.Pozwoliłoby to na automatyczną regulację wzmocnienia i funkcje podobne.

Zgadzam się z FVM że zły projekt, ponieważ zależy od LDR.
Nigdy nie będą dokładne.
Moim skromnym zdaniem "znalezienie alternatywnego obiegu".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back