problem z bateria Li-Ion ładowania

B

bean123

Guest
Cześć,
Mój obwód ładowania akumulatora tylko stały prąd, nie stała metoda Napięcie,
i stałego prądu jest 1A.
Gdy napięcie baterii przyjechać do cięcia napięcie 4.2V, obwód odciąć, ale zejście napięcie akumulatora od 4.2V do 4.11V w ciągu około 4 minut.
Tak więc bateria nie mogą osiągnąć napięcia (4,2 V) Chcę.
A kiedy stały prąd jest mniejszy, napięcie akumulatora jest wyższe.Na przykład, gdy stały prąd 400mA, V otrzymuje około 4.16V.
Jak mogę przyjechać napięcie 4.2V?
Ktoś powiedział mi, że baterii litowo-jonowych jest długi czas reakcji chemicznych.i to jest powód.
Czy to prawda?
I proszę mi dać rozwiązania.
Muszę zaprojektować stałe napięcie ładowania??
Dzięki

Czy nie patrzył na wykres napięcia ładowania ogniw litowo?Bateria Uniwersytetu w internecie ma.
Dociera w 4.2V może jedna godzina, ale musi pozostać przy 4.2V opłat za dwie godziny.

Jest to być może 65% - 70% opłaty, gdy jego napięcie osiągnie 4.2V.To jest w pełni naładowana, gdy jego Prąd ładowania zmniejsza się do 3% ich prądu znamionowego.

Witaj!

Po prostu ciekawi fizyki za swoje "metody prądem zmiennym.
Czy możesz mi wyjaśnić, w jaki sposób można za baterię (lub kondensator) na
obecne napięcia?
Nie można.Na początku za to będzie 2.8 (a może 2.9?)
i na koniec trzeba zatrzymać na 4,2 V. Nie można mieć od razu
4.2V lub cokolwiek innego napięcia.Dora.

bean123 napisał:

Cześć,

[...]

Dzięki

Cześć!
Ładowarka baterii Li-ion uległa niemal sączyć ładowania / stałej prądu ładowania / stałej napięcia ładowania.I zgadzam się ze słowami, że "nie można mieć tam 4.2V lub cokolwiek innego napięcia" pan wspominał.
Moje pytanie jest, że moja ładowarka bez stałego napięcia nie może dotrzeć do 4.2V co chcę dostać.Kiedy ładowarka odcina napięcie schodzi szybko może od 4.2V do 4.14V lub 4.13V około dziesięciu lub dwudziestu sekund, a napięcie w końcu dociera może 4.11V na około pięć minut.
Ktoś mi powiedział, że powodem jest bateria litowo-jonowa ma długi czas reakcji chemicznych.Więc nie mogę odciąć obecnych raz napięcie osiągnie 4.12V.A może to dlatego wymaga stałego napięcia ładowania.Na początku chciałbym zapewnić odpowiedź, a obrócą się inne rozwiązanie, z wyjątkiem dodanie stałej napięcia ładowania.
A Audioguru wspomina się także o nich.

Doraemon napisał:

Witaj!Po prostu ciekawi fizyki za swoje "metody prądem zmiennym.

Czy możesz mi wyjaśnić, w jaki sposób można za baterię (lub kondensator) na

obecne napięcia?

Nie można.
Na początku za to będzie 2.8 (a może 2.9?)

i na koniec trzeba zatrzymać na 4,2 V. Nie można mieć od razu

4.2V lub cokolwiek innego napięcia.Dora.bean123 napisał:

Cześć,

[...]

Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back