Problem w projektowaniu miksera ...

N

naveeng

Guest
drodzy frns ... iam projektowanie mikser w narzędzia ADS ..., mikser projektowanie zostało zakończone i realizowane w ADS .... stosowanych radiowych i sygnałów LO na stronie wejściowej i jest jednym brama FET mikser .... Problem tkwi to, że .... Złożyłem stronniczości bramki w bramie, odcedzić stronniczości w drenażu sygnału FET & RF na 5-30dBm GHz jest sygnał LO w 5.002 jest 7dBm życzenia na Wyjście czyli RF-LO = 20 MHz jest naprawdę bardzo zły ... iam coraz moc wyjściowa przy 20MHz co-260dBM .. nie jest dobrze nawrócenie dla mojego aktywnego mikser ... co jest niemożliwe ... aktywny mikser generalnie produkują zysk .... plzz powiedz mi pomysłów ani błędów, które zrobiłem w projektowaniu .... naprawdę potrzebuję pomocy ... plzz ur mi odpowiedzieć jak najszybciej .. dziękuję i pozdrawiam ...

Jeśli dobrze Cię rozumiem, twój mikser nie jest aktywny. Jeśli stosuje się jeden sygnał na bramie FET-tych, a drugi jest stosowany u źródła FET-tych i wyjście jest zrobione w błoto, to mikser jest pasywny jako sygnał nie może mieć zysk. To spowoduje pogorszenia mocy wyjściowej. Jeśli chcesz korzystać aktywnie miksera, być może chcesz użyć komórki Gilberta.

Najpierw w połączeniu RF i LO sygnały ... i połączone RF i LO sygnał i stosuje się do bramy ... to jest mój projekt na stronie wejściowej ... więc mixer jest aktywny jeden ... problem jest po stronie spustowym ... i donno jak zaprojektować jeśli Dobór obwód .. tzn. na jakim częstotliwości czy jest na RF lub jeśli ... i filtrowania obwody ... pamiętam IAM przy linii przesyłowych .. od inwestycyjn częstotliwość była w GHz .. plzz .. mi pomóc ... w tej kwestii ... dziękuję i pozdrawiam ....

przez sumatora ... i połączeniu dwóch sygnałów tj. RF i LO .... Potrzebuję ur pomoc w deigning IF dopasowanie obwodu na stronie spustowego .. dziękuję i pozdrawiam ...

Witam, U można sprawdzić, czy zastosowano DC polaryzującego ssania w bramie i spuścić stronniczości czy nie. Możesz również zrobić RF i LO dopasowanie do portu 50 Ohm. Pozdrawiam

yaa złożyłem brama stronniczość (-0,4 v) i odpływ stronniczość (2 v) jak na moje polaryzacji tranzystora punktu pracy ... Próbowałem nawet inną sieć polaryzującego ... ale wynik był taki sam .... i didnot uzyskać przyrost konwersji ... plzz ... pomóc .... Wysłałem mój schemat blokowy projektowania i pisał w RF, anten nad optyka forum z nazwy podmiotu ... * plzz mi pomóc w tym ... * uprzejmie pomóc ... dziękuję i pozdrawiam ....