Problem w ic5141

B

balun

Guest
Ze względu na pewne problemy w IC50, zainstalowałem ic5141, ale tym razem stwierdził, że jest bardzo, bardzo wolno się otwierają "Analog Design Environment" w Virtuoso, CDSLog mi powiedzieć, że Ostrzeżenie: Nie można przekonwertować string "-b & h-lucida-medium- r-normal-sans-*- 140 -*-*- p-*- iso8859-1 "do typu FontStruct * * Błąd Nie można ustanowić połączenia z WaveScan. Proszę wyjść i ponownie uruchomić na stole. Ic5141 jest otwierany bez "lmgrd ***"( skonfigurować licencji), jest przyczyną?

Jaki linux systemu używasz obecnie? Polecam redhat 8 lub RHEL 3

I również ucierpiał z powodu tego samego problemu. Niestety, przeżyłem sam problem w Mandrake, Redhat 7, Redhat 8 i RHEL 3. Jednak moje podejrzenia, że licencji nie wspiera wavescan. Myślę, że używasz pliku licencji dla IC50. Wavescan jest nowo wyposażony do IC5141, więc licencja dla IC50 nie działa IC5141. Moje oczekiwanie jest można użyć IC5141 z pliku licencji dla IC50 jeśli używasz waveview zamiast wavescan. Nie próbowałem, ale myślę, że jest to możliwe. W każdym razie, po wypróbowaniu kilku trudnych dni, wróciłem do IC5033 z Mandrake. PS Jeśli ktoś korzysta z IC5033 w redhat 9 czy RHEL 3, proszę dać mi znać, jak go zainstalowano. Dla mnie IC5033 jest w zasadzie działa, ale jakiś problem z myszką klikając prawym przyciskiem myszy w menu okna spectreRF.

Mam rozwiązać ten problem jeszcze. Uważam, że w ic5141, domyślnie "widza fali" jest "wavescan", ale w starej wersji, widz jest "AWD". Być może ze względu na problem licencji wavescan nie można uruchomić, tak że możemy zmodyfikować domyślną przeglądarkę fali "AWD", które mogą być wykonywane przez modifing ". Cdsenv". Oznacza to, że chage śledzić ciąg: ***** asimenv.startup cds_ade_wftool string "wavescan" ***** Teraz, mój widmo działa dobrze. Istnieje kilka innych aplikacji, które używają "wavescan", także, jeśli ten sam problem ma miejsce, znaleźć zastosowanie w. Cdsenv i zmienić domyślne "AWD". Dziękujemy wszystkim za udzielenie mi kilku wskazówek.

\\ Cadence_ic_5.0 \\ tools.lnx86 \\ dfII \\ samples, dokonać zmian w pliku. Cdsenv w tym katalogu, aby awd widza przebieg domyślne. Amarnath zakresie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back