problem w avr c kodów

E

engineer khan

Guest
?? co robi następujące środki w programie lcd relacje (ktoś plz mi pomóc braciom)
Code:
 lcd_cmd (unsigned char item) {dataport item =; ctlrport = (0

Zarówno Listing robią to samo z wyjątkiem opóźnienia (50) w pierwszym wpisie.

Myślę, że problemem jest to, ze złożonością tutaj, autor kodu starał się kod jasne, ale może stać się bardziej skomplikowana w oczach niedoświadczonych tych. (S) starał się podkreślić "RS" i "RW" bity powinny być 0, gdy "en" jest taktowany:
Code:
 ctlrport = (0

co>, |?? pozostawić na krótko te plz,,,, v mogę używać tych samych kodów C, jak na 8051, jak dałem w poprzednim poście??

Zrobiłeś poszukiwania operatorów C? Jeśli nie należy, można znaleźć wiele stron internetowych, które wyjaśniają te.

[Quote = inżynier khan; 1139411]???? Co>, | kandydowania w skrócie te plz,,,, v mogę używać tych samych kodów C, jak na 8051, jak dałem w poprzednim poście [/QUOTE]> przenosi prawo bit. Jeśli PORTA = 0b00000001; jeśli jest przesunięta w lewo staje 0b00000010, tj. 1PORTA 8PORTA oznacza wartość pozostaje taka sama. | Jest bitowym OR operator.

To nie jest poprawne zachowanie, które opisane jest obracać się nie przesuwać. Dla Przesunięcie w prawo o 1 bajt na daje 0 i lewy shift przez 8 daje również 0, jeśli wartość początkowa jest 1.

Nie ma żadnych operacji stosowane do 'ctrlport "w 1. linii, to tylko ładowane z nowej wartości, które '0' przesunięta '' kilka razy, który wciąż jest '0 'en. W 2 linii jest ponownie ładowany z nowej wartości, ale tym razem 3 wartości ORed. A '(0

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back