problem samolot moc

C

circuit

Guest
Jestem projektowania cztery płyty warstwy z warstwy 1 i 4 na sygnał i 2, jest płaszczyzną podłoża i 3 płaszczyzny zasilania (po tym z urządzeń analogowych pokładzie eval, który jestem częściowo replikacji w mój projekt, ponieważ używam tego samego układu ADC) I mam jednego 6V moc przychodzące na pokładzie za pomocą karty, a tego jestem dzielenie na wymaganym analogowych cyfrowych VDD jest za pomocą odpowiednich regulatorów napięcia. są 2 analogowe VDD i 2 cyfrowe VDD w moim systemie. posiada analogowe i cyfrowe 2.5V 3.5V dla mojego czujnika i analogowych i cyfrowych 3V 3V dla mojego ADC. Teraz mam do podziału płaszczyzny zasilania do 4 wyspy intellegently takie, które można umieścić elementy i umieścić bezpośrednio za pośrednictwem swoich odnośnych szpilki do płaszczyzny napięcia. Tu bym analogowych i cyfrowych samoloty razem samoloty razem? (Mam tylko jedną płaszczyzną podłoża) ADC musi być umieszczony na końcu deski z sygnałów cyfrowych będzie złącze, które znajduje się na innym forum. Czujnik posiada wszystkie jego wyjścia na jednej stronie. jestem attatching sposób mam umieścić elementy [size = 6] [/size] będzie uruchomić forum na max zegar 20 MHz

Zastosowanie oddzielnych regulatorów napięcia dla obwodów analogowych i cyfrowych jest dobrym pomysłem, jednak, regulatory napięcia nie są bardzo dobre sygnały z HF, więc należy używać małych cewek indukcyjnych (zwykle 1 - 10μH wystarczy) z mocy pin się na każde napięcie regulatorów. Również użyć kombinacji kondensatory (100nF ceramiczny + 10μF tantal) blisko regulatorów Vin i Vout. Chciałbym zostawić zarówno AVDD i DVDD jako osobne, jak to możliwe .. Jeśli chodzi o AGND i DGND chodzi, można połączyć obie razem w jednym punkcie (cienką ciężarówka) gdzieś undernith przetwornik A / D, lub jeśli jest to niemożliwe po prostu zostawić warstwę dziury jako jeden duży samolot ziemi ..

dzięki. Tak, wyjeżdżam 2. warstwa całkowicie jako płaszczyzny uziemienia i wprowadzenie przez w odpowiednich punktów z kołków do tej płaszczyzny ziemi (jestem replikacji projekt od A / D eval, a nawet inżynier w AD zasugerował mi to) tak mam cewki i kondensatory właściwego obwodnicy na wejściu i wyjściu regulatora. teraz problem i nie jestem jeszcze jasne, jestem havig AVDD i DVDD na układ ADC i AVDD i DVDD dla układu czujnika. tutaj mogę podzielić moim warstwy PCB 3-gi jak ----------------------------------------- ------------------------------------ DVDD (czujnik) | AVDD (czujnik) | AVDD (ADC) | DVDD (ADC) | -------------------------------------------- --------------------------------- i sygnałów analogowych z czujników bezpośrednio do ADC.

DVDD (czujnik) cap / induktor | AVDD (czujnik) cap / induktor | AVDD (ADC) | DVDD (ADC) | i DVDD (czujnik) może być podawany z AVDD czujnika ..

dzięki! tak na 1 warstwie, gdzie i zachować wszystkie elementy, i można przenieść sygnał mocy (powiedzmy 50 mils szeroki) od złącza do wszystkich regulatorów, a następnie wejście na wyjściu regulatora, i wystarczy umieścić za pomocą na wyspę że Vdd.

Jak rozumiem planujesz używać tylko jednej płaszczyźnie podłoża (zarówno cyfrowe i analogowe GND). To nie jest dobry pomysł, należy podzielić płaszczyznę GND do AGND i DGND i spróbować umieścić AGND pod sygnałów analogowych.

[Quote = shurilo] Jak rozumiem planujesz używać tylko jednej płaszczyźnie podłoża (zarówno cyfrowe i analogowe GND). To nie jest dobry pomysł, należy podzielić płaszczyznę GND do AGND i DGND i spróbować umieścić AGND pod sygnałów analogowych. [/Quote] Tak zgadzam się z tobą. Jeśli użyć całej płaszczyźnie, GND (analogowy i cyfrowy), musi istnieć jakieś inne VCC lub VDD samoloty są równolegle do miedzi GND, to duże kłopoty z EMI. To dobry pomysł, aby oddzielić część analogowych i cyfrowych część jak seprated jak to możliwe. mike -------------------------- www.ezpcb.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back