problem po Proggraming ATmega32 używając sinaprog

A

Abhishek_l

Guest
Używam sinaprog pobrać kod do ATmega32 pokładzie. Podczas pobierania mój pierwszy program to dostałem zaprogramowany bez błędu w sinaprog. Ale po tym nr LED mają Suknie ... pls mi pomóc ... Jak jestem newbie, jeśli zrobiłem błąd podczas księgowania pls poprawić mój kod to kod: [syntax = c] # include int main () {DDRB = 0xff; while (1) {PORTB = 0xFF;}} [/syntax] Dzięki odniesieniu Usuń ten post

Sir znaczy hav I zaprogramowane ponad once.If wtedy tak i hav próbowałem wiele razy z differnt programów, ale problem ten sam.

Przeczytaj plik ze sterownika i porównać to hex? Myślę, że sterownik nie został zaprogramowany?

Jedną z kluczowych rzeczy, moim zdaniem trzeba wybrać odpowiednią IC numer i użyć pliku nagłówka Proper IC liczby w kodzie .... Drugą kwestią jest natomiast programowanie na programatorze numer IC musi być odpowiednio dobrany ... .. To znaczy, jeśli programowanie LPC2148 z kodem LPC2141 to nie będzie działać przez pomyłkę .... Powodzenia

Mam zaprogramować odpowiedni plik hex. Myślę, że może być problem w programmer.And o Nr także prawo, które jest ATmega32. Dzięki

Przeczytaj plik hexa z ATmega32 i porównać ......: cry:

Jaki jest obecny sprzęt, który używasz? Czy podłączone diody LED się i użyłeś rezystorów?

Witam, proszę sprawdzić programator jest odczytać prawidłową nazwę uc [COLOR = "Silver"] --- Aktualizacja --- [/COLOR] to zrobić przez podpisanie

Używam usb programator i devlopment zarządu NSK frm Używam LED występuje w dev rzeczy itself.Another pokładzie jest nie ma opcji dla atmega32a ma jedynie ATmega32 jest ok tak?

to jest dla Ciebie problem. można kupić ATmega32 spróbować. [COLOR = "Silver"] --- Aktualizacja --- [/COLOR] chcesz wybrać IC są określone tylko.

# include int main () {DDRB = 0xff; while (1) {PORTB = 0xFF;}} [/syntax] Dzięki odniesieniu usunąć ten post
Diody LED włączane są z aktywnym napędem niskie, ale są wyprowadzanie wszystkie wysokie (0xff). Moje pieniądze jest jednym diody będzie + V przez rezystor. Nie dziwi fakt, że to wszystko jest wyłączone. Można kupić wszystkie fajne gadżety, które chcesz, ale jeśli nie zwracać uwagę na szczegóły, trzeba będzie bardzo ciężko i być biednym. LoL!

to dla Ciebie problem. można kupić ATmega32 spróbować. [COLOR = "Silver"] --- Aktualizacja --- [/COLOR] chcesz wybrać IC są określone tylko.
Dzięki madhusuthanan teraz jego pracy grzywny z Atmega32A sama. :)

Dzięki madhusuthanan teraz jego pracy grzywny z Atmega32A sam :)
Niewiarygodne.! Więc byłoby miło wiedzieć, jak to dostałem stałe ..... samą w sobie? okrzyki

Niewiarygodne! Więc byłoby miło wiedzieć, jak to dostałem stałe ..... samą w sobie? okrzyki
Tak! Nie wiem how.The osoba Nsk sprawdziłem, to tam pracowali. Po tym jego pracy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back