Problem płyty głównej? Każdy komentarz??

A

ahmad_abdulghany

Guest
Witam, mam problem z moim PC, i zaproponowałem, że to z powodu awarii MB RAM do odczytu, jak i zmieniłem RAM z mojego przyjaciela, a tym samym problemem było .. Problemem jest to, kiedy i swich PC ON, monitor nie reaguje, a zamiast Streem z "Beebs" wychodzi z głośnika MB .. Poszedłem do komputerowego centrum szuka rozwiązania, człowiek tam umieścić tester PCI, i powiedział mi, że błąd ten wynika toRAM i / lub BIOS!, I powiedział, że ma "za" BIOS!, Tak, niestety , nie wie, jak naładować MB BIOS (MSI MB), a tym samym, wciąż żyje: (Czy ktoś do czynienia z wydania BIOS przed lub wie gdzie mogę znaleźć rozwiązanie mojego problemu Czy nead MB? CD BIOS? Każdy komentarz zostanie doceniona ... Z góry dziękuję, Ahmad,

[Quote = rsrinivas] ponownie ur OS i powinno działać [/quote] Co ty mówisz ?!!!! Czy u żarty?? : | I powiedział, że PC nie otwiera w ogóle! Montior nie otwiera, a nawet podawać niczego! Jak zainstalować OS !!... Komentarz Anyother? Dzięki, Ahmad,

Słuchaj dźwięków nad znaleźć, co to znaczy - zależy od (Award, Phoenix, itp.) BIOS Szukaj w Google "dźwięki bios" - powie to, co złe.

servicemann, dziękuję .. To jest mój MB (MSI 648 MAX HT Ready) http://www.hothardware.com/viewarticle.aspx?articleid=130&cid=3
board.JPG
I to jest jego BIOS (AMI BIOS) http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID = 417 & rodzaj = 1 , ale nie mogłem znaleźć, jak zainstalować, jeśli komputer nie uruchamia się! tzn. nie otwiera! nie wiem czy jest to wyrażenie po prawej! Jeśli chodzi o dźwięki i słyszeć strumień 4-krótki sygnał dźwiękowy! oraz w odniesieniu do tego tematu: http://www.bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm Nie jest to problem BIOS! Tak więc, to co faceci w centrum handlowym PC powiedział ??!!! : (Inna sprawa, znalazłem gdzieś, że można załadować BIOS za pomocą dyskietki startowej na dysku .. ale jest problem nie mam dyskietki, dysku (mam dyskietek USB, ale nie jestem pewien, czy można to niech boot z lub nie) .. W każdym razie nie u mają pojęcia o kroki, aby zainstalować BIOS! nie mam dobrych doświadczeń w zakresie, że w rzeczywistości! Mam jednak nadzieję, aby uzyskać takie doświadczenie! .. Dzięki i Pozdrawiam, Ahmad,

AMI BIOS: 4 Timer sygnały nie operacyjnych BIOS "może" być Ok. Jeśli zimny start, nic się nie pojawia w yer monitora? Jeśli pojawiają się błędy sygnał, należy starać się myśleć, co wydarzyło się tuż przed zaczęli. Czy dodać nowy kawałek sprzętu? Jeśli tak, to może być uszkodzony lub nie zainstalowany prawo. Usuń, a następnie spróbuj ponownie. Jeśli wszystko jest w porządku, bez sprzętu, spróbuj ponownie zainstalować i skonfigurować sprzęt ponownie. Jeśli to nie pomoże, spróbujcie wymienić go i zobaczyć czy to rozwiązuje problem. Jeżeli błąd będzie się powtarzał, sprowadzić systematycznie. Usuń wszystko oprócz procesora, pamięci, klawiatury i karty graficznej, a następnie uruchomić ponownie. Czy błąd nadal występuje? Jeśli nie, następnie dodać jedną sztukę sprzętu i spróbuj ponownie. Powtarzaj, aż jeden nowy składnik powoduje błąd i teraz wiem, kto jest winowajcą. Jeśli tak, to popraw osadzenie procesora, pamięci i karty graficznej i spróbuj ponownie. Jeśli błąd nadal się dzieje, należy spróbować wymienić procesora, karty graficznej i pamięci, jeden po drugim, czy jeden z nich to kłopoty. Jeśli to nie pomoże, może masz złe płyty głównej. Sprawdź płyty głównej dokładnie śladów uszkodzeń. Sprawdź także szorty, metalowy przedmiot mógł znalazł się na płycie głównej lub płyty głównej nie jest prawidłowo zainstalowany i dotyka przypadku gdzieś.

I nie instalować nowego sprzętu .. Nie widzę nic na monitorze .. to nawet nie otwiera! Nic nie wskazuje jakiegokolwiek sprzętu lub uszkodzenia zagrożenia, nie ma krótkiej stało .. jedyne co się stało przed zatrzymaniem, że pamiętam to zmieniłem zworkę HDD do jednego / master, a nie był niewolnikiem .. Nie otworzyła się ona po tym! Nawet po powrocie z powrotem do poprzedniego stanu, nie ma odpowiedzi! Próbowałem go usunąć i uruchomić, nie boot też! Próbowałem wymienić RAM, karta graficzna, ale w rzeczywistości, i nie próbował zastąpić CPU .. Mogę spróbować wymienić CPU dzisiaj i zobacz co się stanie. Dziękujemy .. Ahmad,

Hi ahmad, Jeśli problem nadal występuje, proszę o odpowiedź lub post tutaj aktualizacje sesji naprawy yer robi, więc (nas wszystkich) mogę nic znaleźć

4 krótkie sygnały oznaczają awarii zegara System. System zegar / budzik IC nie powiodło się lub nie jest to błąd pamięci w pierwszym banku pamięci. Czy możesz wejść do ustawień BIOS-u? Zazwyczaj naciśnij klawisz Delete lub F2 na klawiaturze podczas uruchamiania. I można, obciążenie domyślnych ustawień systemu BIOS. Jeśli nie, un-plug kabel zasilania od ściany (tak fizycznie), usunąć baterii CMOS z płyty głównej bocznik kontakty na pokładzie na chwilę. Włóż z powrotem baterię i rozruchu.

hi ahmad, pan treid uruchomić ze starszymi proste pci-vga nie karty AGP, bez żadnych elementów, karta graficzna? również wsparcie płyty głównej bios odzysku, ale musi mieć flopy dysku! h ** p: / / www.msicomputer.com / support / BIOS_AMI_Recovery.asp wyszukiwania 648 MAX HT w: h ** p: / / www.msicomputer.com / support / bios_result.asp w odniesieniu, privan

Dziękujemy wszystkim za udział .. Mam komputer ponownie do wsparcia techniczno-handlowego na komputerze, a facet rozwiązaniu problemu .. Powiedział, że BIOS został usunięty z powodu wirusa! W każdym razie, wyprowadziłem mój BIOS MB do niego na Flash, oskarżył go Ale, niestety, nie chciał mi powiedzieć, jak on to zrobił! Powiedział, że to tajemnica pracy:) Czy ktoś wie jak do ładowania BIOS AMI BIOS typu w podobnej sprawie do mnie .. tj. MB absoloutly zmarłych i nie można uruchomić, aby wprowadzić ustawienia BIOS od niego? Dzięki, Ahmad,

[Quote = ahmad_abdulghany] Dziękujemy wszystkim za udział .. Mam komputer ponownie do wsparcia techniczno-handlowego na komputerze, a facet rozwiązaniu problemu .. Powiedział, że BIOS został usunięty z powodu wirusa! W każdym razie, wyprowadziłem mój BIOS MB do niego na Flash, oskarżył go Ale, niestety, nie chciał mi powiedzieć, jak on to zrobił! Powiedział, że to tajemnica pracy:) Czy ktoś wie jak do ładowania BIOS AMI BIOS typu w podobnej sprawie do mnie .. tj. MB absoloutly zmarłych i nie można uruchomić, aby wprowadzić ustawienia BIOS od niego? Dzięki, Ahmad, [/quote] hi Ahmad również mój przyjaciel, który jest łatwy do zrobienia, jeśli u mieć chip programista z wielu kart pakiet jak willem programator: http://www.willem.org/ a także odpowiedni plik dump bios (. bin) plik, tak będzie earse stary chip bios i go przeprogramować za pomocą poprawne. bin plik. Innym sposobem jest użycie gorącej miga ale potrzebuje jednego, które mają inną pracę mobo z takim samym układzie scalonym, a odpowiednie oprogramowanie bios oraz program do flash bios pod systemem Windows. nie jest tajemnicą, ale programista wykorzystywana do tego z wielu adapter chip jest bardzo drogie, ale jest to najprostszy i najbezpieczniejszy sposób. nadzieję, że to pomaga oczyszczać mistry;) pozdrowienia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back