Problem o ISE

K

kjtom

Guest
Poznałem problem obcy.
Skompilować (systhesis, place i drogi) przez ISE w jednym coumputer.
I pobrać resualt w FPGA.To działa poprawnie.
Ale, kompilacji tego samego kodu źródłowego w innym komputerze.
I pobrać resualt w FPGA.To działa niepoprawnie.

Każdy spełnia ten warunek?

Cześć,
Mam encoutered takich problemów przy użyciu oprogramowania ISE.
Czy ISE wersji dokładnie tego samego?Jeśli nie spróbuj użyć
zarówno dla komputerów PC wersji, które programy FPGA prawidłowo ...
Czasem tylko ISE aktualizacja wprowadza różnicę ...

pmat

jest to, dlaczego nie należy używać GUI do pracy nad projektem, który chcesz ponownie użyć na innym komputerze w innym miejscu-na później.Wykorzystanie skryptów zamiast (twórcy oprogramowania nie, too).Korzystanie z GUI sprawia, że naprawdę trudno jest ponownie przedstawić wszystkie ustawienia stosowane @ oryginalnego komputera.

Do Ciebie "problem": różnice między graficznym ustawienie na pewno zaowocuje w różnych realizacji - ale ...

Jeśli projekt jest functionall poprawne, spełnia wszystkie ograniczenia czasowe, czas ograniczeń jest "kompletna" (nie zapomnij I / O timing!) I można descibed wszystkich zegar-domeny przejść poprawnie, wtedy twój projekt "powinien" pracować niezależnie od maszyny użyte.(doświadczenia z więcej niż 5 lat przy ISE).
W przypadku gdy mieliśmy problemy takiego samego, jak opisano jeden z powyższych warunków zostało naruszone.

(It's przyczyny o wiele łatwiej winić narzędzi)

Hi, pmat.
Dziękuję za pomoc.
I upewnij się, że ISE wersja jest taka sama w obu komputerów.(wydanie wersji 8.2i, I.31 wersji aplikacji).Dodano po 10 minut:Hi, JFrensch.
Dziękujemy za pomoc.
Zgadzam się z Tobą "It's przyczyny o wiele łatwiej winić narzędzi", zwłaszcza z kodem źródłowym są takie same.

Sprawdzić komunikaty ostrzegawcze w każdym kroku (żadnego komunikatu o błędzie).Nie mogę znaleźć różnicę.

Czy możesz dać mi jakieś informacje na temat skryptów przepływu dla ISE?
Chcę spróbować.

Kjtom Hi,

myślę, to idą w złym kierunku i scipting na jego własne, prawdopodobnie nie rozwiąże problemu!
Jakiś czas widzimy te problemy też - ale w 90% przypadków przyczyną jest
a) brak ograniczeń
b) przestępstwo ograniczeń (=> sprawdzenie czasu-sprawozdaniu po PAR)
c) fałszywe zegar domeny przejściach

Skryptów odbywa się za "reproducability" w ogóle, ale w przeciwieństwie rozwiąże problem like yours

Powodzenia
Jochen

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back