Problem mikrofalowe CST - High problemu refleksji

B

barbie24

Guest
Witam, mam problem. Jestem symulację struktury w / w port falowodu. Parametr S11 jest liniowo wyższa niż 1, gdy używam open (dodać) warunek brzegowy przestrzeni. Fizycznie nie znaczące, oszczędności energii. Ale kiedy używać otwartego BC, tym razem uzyskać błędu: ". Niejednorodny materiał na otwartej granicy wykrycia (. Konstrukcja musi być identyczna w płaszczyźnie otwartej granicy i dwa następne kroki mesh)" Czy ktoś może mi pomóc w / tym problem. Thanx z góry.

każdy Witam, mam problem. Jestem symulację struktury w / w port falowodu. Parametr S11 jest liniowo wyższa niż 1, gdy używam open (dodać) warunek brzegowy przestrzeni. Fizycznie nie znaczące, oszczędności energii. Ale kiedy używać otwartego BC, tym razem uzyskać błędu: ". Niejednorodny materiał na otwartej granicy wykrycia (. Konstrukcja musi być identyczna w płaszczyźnie otwartej granicy i dwa następne kroki mesh)" Czy ktoś może mi pomóc w / tym problem. . Thanx z góry
Mam to samo pytanie, nadzieję, że odpowiedzi:-o

Bez znajomości specyfiki plik Zgaduję, ale sprawdź te dwie rzeczy: 1. Że istnieje wystarczająca przestrzeń między płaszczyzną portu falowodu i granicy. Ten błąd zostanie wygenerowany, jeśli granica "dotknie" (lub jest w komórce oczek) port, który ekscytujące. Dialogowe "warunki brzegowe" pozwala wprowadzić dodatkowe miejsce w razie potrzeby, i 2. Że siatka jest wystarczająco dobre dla struktury jesteś symulacji. Znalazłem domyślnie siatki strategii pomyli się przez większość czasu, ale od czasu do czasu ręcznej regulacja może pomóc rozwiązać kilka tajemniczych błędów i nie-fizyczne rezultaty! Możesz zmienić siatki na całym świecie (lub przez podniesienie maksymalnej częstotliwości symulacji), a dokładniej klikając prawym przyciskiem myszy na wybrany element w drzewie nawigacji i wybierając opcję "Właściwości siatki" z menu kontekstowego. Maksymalna kroki siatki we wszystkich trzech osiach mogą być określone w polach na dole okna dialogowego. Oczywiście, zwiększenie gęstości siatki zwiększa czas symulacji choć ... :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back