Problem licencji Flexlm.

C

cyc

Guest
W przypadku mogę mieć więcej niż 2 plików licencji. Czy mogę setenv LM_LICENSE_FILE = license1.dat: license2.dat i po prostu uruchomić lmgrd raz? Znalazłem moje dwa plik licencji nie uszkodzony, gdy lmgrd jest uruchomiony. Wszelkie odpowiedzi są mile widziane.

My obecnie rozwiązaniem jest logowanie jako dwóch różnych użytkowników z różnych ustawień LM_LICENSE_FILE. Następnie uruchomieniu funkcji lmgrd na każdym z rachunków.

tak cyc, zrobić to samo ... A jeśli jestem wygrać Win ME/9X - edytować autoexec.bat i zrestartuj Niektóre programy wymagają różnych zmiennych, i nie ma problemu ...

Hi cyc 1) Użyj "," jako separatora pomiędzy nazwy pliku zamiast ":" 2) ​​Użyj pełną ścieżkę do pliku. Ex: - LM_LICENSE_FILE = C: \ license1.dat C: \ license2.dat powodzenia!

lub: setenv LM_LICENSE_FILE = license1.dat setenv LM_LICENSE_FILE = {$ LM_LICENSE_FILE}: license2.dat

Możesz dołączyć pliki licencji w jedną licencję plik edytorem tekstu. :)

można użyć setenv LM_LICENSE_FILE license.dat: port @ nazwa hosta dla lmgrd demona. stwarza żadnego problemu

dla pływających licnese, można wskazać port @ serwer pojedynczo, lub można również wykorzystuje licnese pliku. dla licencji węzłów zablokowane możesz wspólnych wszystkie w jednym pliku. następnie wskaż plik.

Wydaje się to dziwne! Oto próbka mojego. Cshrc plik setenv CDS_LIC_FILE / usr / local / packages / kadencja / license.dat ... setenv HLD_LICENSE_FILE 3228?????.???.????. edu .... setenv MGLS_LICENSE_FILE / usr / local / packages / modeltech / license.lic ... setenv LM_LICENSE_FILE ... nie ma żadnego problemu przy uruchamianiu tych narzędzi (zarówno nodelock i pływających o niskich dochodach) na obu maszynach Solaris i Linux maszyn. To samo dotyczy mój domowy serwer z wieloma versons lmgrd. cyc, Czy możesz podać nam więcej szczegółów na temat jak to jest uszkodzony możemy pomóc lepiej. : Oops:

BTW, lmgrd należy uruchomić tylko raz na serwerze licencji dla pływających o niskich dochodach nie ma znaczenia, jak wielu klientów pracujących w całej sieci. Każdy użytkownik może mieć różne LM_LICENSE_FILE env tak długo, jak wskazują na odpowiedni port @ serwer. : Oops:

Twój może połączyć ten plik w jednym z dwóch linii DAEMON, ale lmgrd wersja musi być taka sama. Zamówienie plik licencji inne użycie demona producenta? Jeśli jedna scalenie tej Zamówienie pliki licencji yor pliku używać innego numeru portu? Jeśli ten sam numer portu zmienić. LM_LICENSE_FILE --- ten ciąg do sprawdzenia, a nie na początku

Hi hdang, Oto moje situlation: 1. Kiedy zestaw LM_LICENSE_FILE = "ścieżka do pliku licencji Debussy'ego" tylko. Lmgrd działa poprawnie. 2. Kiedy zestaw LM_LISENSE_FILE = "Ścieżka pliku pf Debussy'ego licencji": "ścieżka do pliku licencji ncsim w" Kiedy uruchamiam lmgrd, nie mogę uruchomić demona Debussy'ego licencji. Widziałem to próbuje inny PID. lub czasami raporty wielu demona licencji jest uruchomiona. Zarówno z dwóch plików licencja obejmuje linie serwera i linii demona. 3. Mogę się zalogować jako dwa konta użytkownika: Debussy: zestaw plików LM_LICENSE_FILE = Debussy'ego licencji. NCV: zestaw plików LM_LICENSE_FILE = ncsim jazdy. Następnie należy uruchomić lmgrd na konto Debussy'ego. Ncsim nie trzeba uruchamiać lmgrd. To działa. Oba moje wiersze serwera plik licencji portu TCP 27000. Zastanawiam się, to jest przyczyną tego problemu. Ale nie próbował.

Każdy, kto wystąpił następujący przypadek? Przed instalacją jednego programu, wszystkie istniejące narzędzia działać. Po zainstalowaniu jednego nowego oprogramowania, modyfikacji FLEXlm ustawienie Manager automatycznie, a oryginalny realne narzędzie nie może już działać: cry: Jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję. ps: Licencja Wszystkie te narzędzia "(s) jak wspomniałem są kontrolowane przez lmgrd.

cyc, Jeśli ncsim nie trzeba uruchamiać lmgrd więc nie ma potrzeby SERVER i DAEMON linii. Można je usunąć i uruchomić, jeśli to pomoże (nie sądzę, to jest w przypadku jednak!). W przypadku Debussy'ego. U powinien robić: + tworzenia pliku licencji Debussy'ego z SERVER i DAEMON linii. Powiedzmy debussy.lic (nie trzeba dodawać do LM_LICENSE_FILE env) * uruchom lmgrd-c-l log debussy.lic + zbadać pliku dziennika, czy wszystkie funkcję jazdy jest ważne i demona licencji Debussy'ego są w górę ( skonsultować instrukcję Flexlm). Albo możesz zrobić lmstat-c debussy.lic aby sprawdzić, czy wszystkie funkcje są ważne. ** Setenv LM_LICENSE_FILE port @ yourhostname: other_license_files Następnie uruchom Debussy'ego. Zauważa, że:: oops: krok * wystarczy uruchomić tylko raz. : Wink: ** można ustawić różne dla każdego użytkownika, ale musi zawierać port @ yourhostname. Aby uzyskać więcej informacji można przeczytać instalacji Debussy'ego i instrukcja Flexlm. :)

Powiedziałbym: start lmgrd wskazując ONE plik licencji (w przypadku masz 2 licencji plików za pomocą tego samego demona, a tym samym porcie, połączyć je razem) każdy plik licencji powinien używać innego numeru portu po lmgrd (ów) działa się można ustawić setenv LM_LICENSE_FILE @: / license.dat: .... i wszystkie sw aplikacji, znajdzie je. oczywiście różnych producentów mogą korzystać z różnych env.vars jak CDS_LIC_FILE lub MGLS_LICENSE_FILE ..... więc jej do Ciebie.

Jeśli jest to port problemem konfliktu adres, możesz je różne edytując portu addr z plików licencji. W polu adres portu jest edytowalne pole wewnątrz pliku licencji. Po zakończeniu edycji tej dziedzinie plik licencji jest nadal dobre. Ale upewnij się, każde pole adresu portu w pliku licencji dopasowanie do odpowiedniego portu addr zdefiniowanych w LM_LICENSE_FILE lub cokolwiek zmiennych środowiskowych.

witam, u może rozwiązać ten problem w następujący sposób ... LM_LICENSE_FILE = c: \ FLEXlm \ license1.dat c: \ FLEXlm \ license2.dat; żadnych ścieżek nie można dodać .... wyżej ... w win xp nie ma problemu, jeśli odbywa się to .. ale w win 98 ... zmienić właściwości autoexec.bat .. przez ustawienie takich rzeczy jak (gdy u prawym przyciskiem myszy na aotoexec.bat następnie u ma opcji o nazwie właściwości .. .. a następnie zmienić te ustawienia)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back