Problem konwergencji dc HSPICE

N

nagag

Guest
Jestem symulację BGR pomocą HSPICE. Kiedy jestem symulacji. Op w dowolnym określonym temprature pomocą. Temp, to ma się dobrze. Ale kiedy próbuję zamiatać temprature, symulacja jest coraz halt.I Próbowałem z różnymi zakresami temprature, ale wynik jest same.I próbowałem z różnymi GMINDC i KONWERGENCJI = 2,3 również .... Dostaję niespodzianką, ponieważ gdy robię na temprature specifice, jest w stanie rozwiązać konwergencji, ale dlaczego nie jest w stanie rozwiązać konwergencji z. Zamiatać dc z temprature?

[Quote = nagag] Dostaję niespodzianką, ponieważ gdy robię na temprature specifice, jest w stanie rozwiązać konwergencji, ale dlaczego nie jest w stanie rozwiązać konwergencji z. Zamiatać dc z temprature? [/Quote] może napisałeś netlist źle. uruchomić część pliku. lis tutaj z ostrzeżeń lub błędów w odniesieniu

(1) Spróbuj użyć starszych lub nowszych wersji HSPICE, że może jakiś błąd. (2) Spróbuj zmienić krok zamiatać TEMP (lub start, punkt końcowy), aby uniknąć nie temperaturę. (3) model SPICE mogą mieć problem z charateristics temperatury. Skonsultuj się z dostawcą model dokładności charakterystyki temperatury. Powodzenia!

Dodaj jeden z poniższych linii do wypróbowania:.. Metoda option = bieg metody option = pułapkę

tę opcję tylko wpływa transcient analizy konwergencji dc, jeśli wiesz, że niektóre węzeł ok. napięcia, spróbuj użyć nodeset [quote = Robert Qi] Dodaj jeden z poniższych linii do wypróbowania:... metoda option = bieg metody option = pułapkę [/quote]

(3) model SPICE mogą mieć problem z charateristics temperatury. Skonsultuj się z dostawcą model dokładności charakterystyki temperatury -> pewnym modelu przyprawy mają nie-nadal sekcji modelu przyprawy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back