Problem jeśli generują prywatnego

K

kakarala

Guest
Witam próbuję użyć, jeśli generują oświadczenie. Tu oświadczyłem rp jako stałej tablicy w pakiecie i rp_x jako sygnał. Kiedy jestem syntezy daje mi następujący błąd o błędzie: HDLParsers: 1305 wynik operatora = nie jest statyczny. : Jeśli rp (rp_x) = 1 generate p1 clk, rst => rst, currblk_row =>, currblk_column => b, refblk_row => p1, refblk_column => q, smutny => sad1); koniec generować;

każdy termin w "rp (rp_x)" musi być stała. generuje nie będą działać tak, jak chcesz im.

Generuje są wypełnione w czasie opracowywaniu nie, czas trwania, a więc dlaczego muszą być statyczne. Realizowane SAD4X4 nie mogą być wdrażane i usuwane na bieżąco.

Myślę, że u nie można używając zarówno blokowania i braku blokowania oświadczenie w swoim programie. spróbuj użyć jeśli rp (rp_x)

Myślę, że u nie można używając zarówno blokowania i braku blokowania oświadczenie w swoim programie. spróbuj użyć jeśli rp (rp_x)

Przepraszam za to ans. Jestem nowym członkiem tego forum i też wiem tylko HDL Verilog Dlatego dać że ans.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back