Problem jazdy MOSFET na 20MHZ CZĘSTOTLIWOŚCI

G

goldsmith

Guest
Hi Gentlemans! Tutaj każdy jest Gentleman, które wiedzą, w jaki sposób można prowadzić mosfet na 20MHZ częstotliwości? czy jest tu jakieś doświadczenie z HF MOSFET i ich kierowców? Mam nadzieję, że możecie mi pomóc jak najszybciej. (Czy transformatory z rdzeniem ferrytowym, dobre dla tej aplikacji?) Z pewnością docenią Goldsmith

Cześć chłopaki tu nie ma żadnej metody jazdy tranzystorów, że częstotliwości? Dzięki

Na 20MHz szukasz potężnego kierowcy sztywne lub bardzo niski poziom naładowania bramy. Można spojrzeć na LDMOS RF zamiast zasilania typu FET. Ale nadal masz problem napędu. Prawdopodobnie trzeba przestać myśleć o niej jak o zasilanie i myśleć o nim jako wzmacniacz mocy, obciążenie dopasowane, i wziąć to, co wydajność można uzyskać z klasy E. To dzieje się ogrzać.

Drodzy dick_freebird Hi Dziękuję za odpowiedź. ale kiedy zasilacz? Jestem obecnie badania na temat nadajników radiowych o wysokiej częstotliwości. i chcę, aby zaprojektować przetwornik D klasy w tej częstotliwości i muszę wiedzieć, że jak mogę dysk MOSFET na tej częstotliwości? lub może i kierowania nimi z ferrytowe transformatory? i jak mogę znaleźć MOSFET HF, który może pracować na tej częstotliwości przy dużej mocy. Nie bardzo wiem. Czy to możliwe, że poprowadzi mnie, proszę? Z poważaniem Goldsmith

20 MHz jest bardzo powolna. Użyj bufora w razie potrzeby do kierowania dużą moc urządzenia - bipolarne npn, a nawet wzmacniacz powinien bufora. Nie wiesz jaki jest twój problem będzie. Dlaczego miałbyś korzystać z transformatora?

Drodzy RobG Hi Dziękuję za odpowiedź. Ale przy wysokich częstotliwościach. zgodnie z CISS, MOSFET, będzie miał dużą wartość prądu bramki. ale myślę, że wzmacniaczy operacyjnych nie może mi dać te kolce (z chwilowym). I o ferrytowe transformatory: ponieważ jest łatwy do projektowania i korzystania z nich. Ale dziękuję za odpowiedź i zainteresowanie. Pozdrawiam Goldsmith

Co planujesz na dysku transformatorów? Będzie nadal pojawia się załadować poprzez transformator. Nie widzę, co się osiągnie przez to robić. Czy napędza go z sinusoidy? Jeśli tak, to nie powinno być żadnych skoki natężenia.

Jeśli nadal na projekt nagrzewania indukcyjnego, to prawdopodobnie nie chcesz klasy D (bang-bang totemu, obowiązek PWM wyjście analogowe / audio), ale klasy E (kwadratowa, pół cyklu, cykl pracy sterowany za blisko zera przełączania). Freescale, a inne są reklamy wiele RF LDMOS FET. Amp op nie jest to co chcesz wjechać im. To już niemal rozmowy CB radio (27 MHz) tu i niskim końcu projekt RF. Może przy pchlim targu CB radia jako wzbudnicy i dostrojony obwód bramki dla LDMOS (albo kaskady, dla zdobycia władzy) może Ci bliskie. Ale to jeszcze liniowy i będzie cierpieć w wydajności.

Jeśli nadal nad projektem nagrzewania indukcyjnego, to prawdopodobnie nie ma klasy D (bang-bang totemu, obowiązek PWM wyjście analogowe / audio), ale klasy E (kwadratowa, w połowie cyklu , cykl pracy sterowany za blisko zerze).
Dla wielu inżynierów RF, klasa D odnosi się do typu wzmacniacza RF różni się od wzmacniacza PWM podobnie jak w wzmacniacze audio. Istnieją ludzie zwykle odnoszą się do typu PWM do klasy S. Nie jestem pewien, który z nich odnosi się do złotnika ...
Freescale, a inne są reklamy wiele RF LDMOS FET. Amp op nie jest to co chcesz wjechać im.
Tak, wiele freescale części nadają się do klasy D / E / F A do setek MHz. Korzystamy z nich w MRI wzmacniacze przekazać. Zwykle dysk nimi z innymi wzmacniacze. Oznacza to, że dysk jest sinusoidalny przebieg, ale to powinno być w porządku, ponieważ urządzenie powinno być miękkie przełączania.

Drodzy RobG Hi Widziałem kilka nadajników przy wysokich częstotliwościach z bramą transformatora sterownika (prostokątny). a moje myśli to, że. Pozdrawiam Goldsmith

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- postu dodana 21:08 ---------- Poprzedni post był na 21:01 - --------</span></span>
Drodzy dick_freebird Hi Dziękuję za uwagę i pomocnej odpowiedzi. Ale co to jest LDMOS? jest tego rodzaju MOSFET? i są one dostępne w wysokiej mocy i na 20MHZ częstotliwości? I zaprojektowane 1.2MHz częstotliwości nadajnika (2 lata temu) z 2,5 KW się położyć mocy w klasie D układ, po prostu. i myślę, że będzie to proste do zaprojektowania 20MHZ Przetwornik wzmacniacze klasy D. i zaprojektowane niektóre klasy E i F na wzmacniacze małej mocy i MW zakresie częstotliwości. ale na 20MHZ częstotliwości i nie wiem o tranzystory MOSFET HF i sterowniki mosfet. Jaka jest Twoja propozycja? jest to możliwe, że poprowadzi mnie, proszę? Ponownie dziękuję za uwagę. Z poważaniem Goldsmith

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back