problem hałasu U2270, pomocy!

I

ikiraz

Guest
Witam wszystkich, miałem problem z U2270b podstawie układu, który został zaprojektowany przez siebie. Wszystko jest OK, gdy cewka anteny od ok.> = 4 cm od obwodu i mogę odczytać TAG właściwie w tej odległości. Gdy stawiam cewka bliżej niż 4 cm, wyjście danych U2270b jest zdezorientowany (wpływ 125KHz sygnału antenowego), a więc nie mogę odczytać TAG chyba schował cewki antenowej ponownie. Muszę postawić cewki antenowej się tylko na powierzchni płytki. Czy możesz dać mi propasal dotyczące tego pls problemu. Dzięki,

Użyj ogólne zasady RF PCB: krótki połączeń, połączenia, które są jeszcze długo należy dołączyć bardzo małych obszarów, należy użyć kondensatorów umieszczonych bardzo blisko U2270. Od 125kHz jest dość niskiej częstotliwości, korzystać, na coś oddzielenie jak 100n równolegle z 1uF i 10uF, bardzo niski ESR i umieścić je w pobliżu U2270. W warstwie PCB znajduje się bliżej anteny użyć płaszczyzny uziemienia lub miedzi polać, hash. Może są problemy ze względu na udział uC obwodu narażone na silne pole. Sprawdź oddzielenie uC, a linie danych pomiędzy U2270 i uC narażone na polu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back