Problem Circuit jest po projektowaniu układu?

A

Analog_IC

Guest
Kiedy symulacja VCO (w tym przypadku pierścień) z wykorzystaniem netlist pochodzących z projektowania układu
, I got to nie widzę oscylacji w obecnie dla niektórych napięć.powiedzieć, VCO symulowane
dla 1 - 1,8 volt.Od 1-1.6 V symulacji V no probs, ale w 1.7 i 1.8 nie.Doesnot Oscylator oscylują.
Co mogłoby się stało w układzie?, Oczywiście wszystko było w porządku, zanim układ.

Dzięki

Może kontrola napięcia jest większa.Więc utrzymaniu obecnego źródła jest większa.
Wynika, że VCO nie odpowiedzi.
Innymi słowy, częstotliwość VCO jest zbyt duży.

Dzięki, czuję się tak samo, ale dlaczego to działa przed projektowania układu.Co poszło nie tak w układzie, to nie teraz.

Sprawdź pasożytniczą pojemność na węzłach wyjściowych wszystkich etapach i porównaj go z pre-pojemność układu

Możesz spróbować kontroli parasitics, ale to będzie koszmar śledzenie każdego węzła parasitics w netlist.Można też spróbować umieścić kondensatory na węzłach prelayout i zobacz, czy zabija swoim torze 1.7/1.8V.

Dzięki.
Jak powiedział jiangwp częstotliwość będzie zbyt wysoka, a nie dla wyższych napięć sterowania.(Wygląda samego powodu nie)
sugesstions o pkt czapki sądzony couldnot pracy.
Oto jeszcze jedno należy zauważyć, że generalnie wartość częstotliwości wyjściowej oscylator ma mniejszą wartość niż przedtem sam układ kontroli napięcia.
Ale w tym przypadku miałem większą wartość F (np. o 5MHz) niż poprzedni.
Jak sugessted IF pasożytnicze cap wzrosła, to bym zmniejszona produkcja (sprawdzone w symulacji przyprawy).

Każda pomoc będzie mile widziane.

Analog_IC napisał:

Dzięki.

Jak powiedział jiangwp częstotliwość będzie zbyt wysoka, a nie dla wyższych napięć sterowania.
(Wygląda samego powodu nie)

Oto jeszcze jedno należy zauważyć, że generalnie wartość częstotliwości wyjściowej oscylator ma mniejszą wartość niż przedtem sam układ kontroli napięcia.

Jak sugessted IF pasożytnicze cap wzrosła, to bym zmniejszona produkcja (sprawdzone w symulacji przyprawy).Każda pomoc będzie mile widziane.

Dzięki,
skoro m przy przyprawy do symulacji.Więc mogę tylko wątpliwości pliku symulacji przyprawy.Netlist są wydobywane z układu.Czy plik przyprawy wyboru, wydaje się nie probs.
Jeśli powiem engg układu.się pomylisz, to co to jest, że?

Analog_IC napisał:

Dzięki.

Jak powiedział jiangwp częstotliwość będzie zbyt wysoka, a nie dla wyższych napięć sterowania.
(Wygląda samego powodu nie)

Jak sugessted IF pasożytnicze cap wzrosła, to bym zmniejszona produkcja (sprawdzone w symulacji przyprawy).Każda pomoc będzie mile widziane.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back