PRO ** TEU, VTERM i USART PIC Problem.

N

neuralc

Guest
Witam wszystkich, Próbuję symulować program z PIC-> komunikacji z PC. Do tego używam Pro ** TEU z VTERM podłączonego do RX / TX z USART 16F870. Do sprawdzania błędów używam 9 bit UART do wysłania bitu parzystości. Po symulacji na MPLAB widzę, że trochę TX9D (9 bit) jest prawidłowo ustawiony (Kiedy potrzebujemy go, aby uzyskać nawet numer 1), ale na PRO ** TEU (w nowej wersji SP6) nie trochę zmienić wartość, ani ustawić go na kodzie wartość jest zawsze zero. Tak, dla wszystkich, którzy chcą symuluje tej funkcji należy zachować ostrożność. NeuralC

Wyślij mi kopię problemu umieścić w w folderze o nazwie problem w SP6 w FM1 i daj mi znać to widzę dalej problem być może będzie to łatwe, gdy widzę dsn ....

ok po przeczytaniu ponownie widzę problemu nie można parytetu umieścić na strumień danych nie jest to wspólny parytet praktyki muszą być własne bit {portu pin} więc parytet nie parytetu przełączania mogą być zachowane w synchronizacji lub youll bufora w / przekroczenia i wyniki zabawny Myślę, że głupie, aby skorzystać z tej, ale i też, że trzeba ustawić compim do 9 bit parzystości 1 startu i będziesz potrzebować bit stopu {portu pin} także zlokalizować 8 bitów danych th w strumieniu do układania ... . tak flop parzystości można łatwo odczytywać stanu synchronizacji synchronizacji i transmisji zachowane, tak myślę, że będzie to nieprawidłowe ustawienie gdzieś seryjny może być koszmarem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back