Prawdopodobieństwo i PSD

S

svensl

Guest
Witaj,

Mam pytanie czy / jaki związek istnieje między funkcją prawdopodobieństwa i gęstości mocy widmowej.

Na przykład: Jeśli weźmiemy pod uwagę dane przetwornic.Kiedy quantizing sygnał potem często zakładają, że wprowadzony błąd jest równomiernie rozłożone między-q / 2 oraz q / 2.Oto q jest krokiem kwantyzacji.W konwertery Delta Sigma, błąd ten jest kształtowany przez funkcję transferu hałas, często 1-z ^ (-1).Dlatego odjęcie dwóch kolejnych błędów równa kształtowanie szumu.
Patrząc na to z dwóch błędów każdy o równomierny rozkład z prawdopodobieństwem 1, to po odjęciu ich, mam trójkątne prawdopodobieństwa.Moje pytanie brzmi: jak mogę dotyczą tego trójkąta prawdopodobieństwo kształtowanie szumu funkcji 1-z ^ (-1).Na przykład, co oznacza tłumienie.

Czy ktoś pomoże mi znaleźć połączenie?

Dzięki

Jest tu trochę nieporozumienie.Szum kwantyzacji jest traktowane jako zmiennej ciągłej, więc nie można po prostu użyć transformata Z, który jest używany w dyskretnych sygnałów czasie tylko.

Wystarczy przekształcić ją w Transformata Laplace'a (zastępstwo dla każdego z z exp (JWT)) a otrzymasz kształtowanie szumu funkcji.Nie trójkątne jeden.

Więcej podstawowym jest to, że prawdopodobieństwo i spektralnej elementem są dwa różne aspekty losowego sygnału.Losowy sygnału (szumu kwantyzacji w Twoim przypadku) może mieć równomiernego rozkładu prawdopodobieństwa, ale nie mówi nic o jego widmowej elementów.(Można mieć bardzo powoli lub szybko zmiennych szumu kwantyzacji, w zależności od prędkości konwersji, ale rozkład prawdopodobieństwa jest bez zmian).

are connected by Fourier transform.

Ale widmo mocy i korelacji
połączone są transformaty Fouriera.

Jeśli filtrowanie hałasu i jego PDF będzie bez zmian, jeżeli poziom hałasu jest Gaussa.Oczywiście, jego widmo jest zmieniony przez filtr.
-b

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back