Prądowy - RMS i Peak

M

Mercury

Guest
Witaj! W moich ZPR muszę użyć prądowy. Mój obecny RMS 15A <, lecz wartość szczytowa jest 33A (w najgorszym przypadku). Moje pytanie jest, to 25A RMS prądowy będzie OK? Chciałbym użyć CST306 transformator-2A: N: 1:100 LM: IRMS 14mH: 25A Problem jest, datasheet nie mówi nic na temat prądu szczytowego. Ma dobre N i wartości lm. Chosing a 35A RMS oznaczałoby 1:50 i 3.5mH która jest zbyt niska dla mojego projektu. Czy ktoś może mi pomóc? Best regards, George

Zasadniczo, tylko rms liczy dla transformatora. Nasycenia rdzenia nie oczywiście które jest przedmiotem napięcia integralną i osiągnąć przez odpowiedni rezystor niskiej dla zakończenia prądowego.

Dzięki! I jeszcze jedno. Mam problemy z obliczeniową Volt-ZS produktu dla prądowego. Muszę położyć prądowy tutaj:
2ii8kd5.png
Jak go obliczyć? Jeszcze raz dziękuję! George

Volt-ZS produkt zależy od wypowiedzenia i może być najbardziej łatwo obliczyć związane z wtórnym. To, co najbardziej CT PROSPEKTY określić. W innym uwagi, bo masz jednobiegunowego prąd, ważne jest, że obecny jest utrzymanie maksymalnego cyklu pracy, aby umożliwić transformatora demagnetisize pomiędzy impulsami, inaczej byłoby nasycić.

FVM jesteś człowiekiem: D Po kilku dniach dostałem odpowiedź z Triady Magnetics dotyczące CST306-2a (25A RMS) transformator:
Dopóki prąd RMS jest na poziomie lub poniżej ratingu 25A 33A szczytowego Prąd jest dopuszczalne. Można również mieć pewność, że pik nie przekracza maksymalnej Volt limitu mikrosekund * ponieważ wielkie niedokładności wystąpić ta granica zostaje przekroczona, jednak, nie ma to na celu uszkodzenie przekładnika Jeśli to nie występuje (na przykład, prąd jest nie ważne do bieżącego monitorowania, w którym to przypadku nieścisłości, nie ma znaczenia).
... co jest dokładnie to, co pan powiedział. Z pozdrowieniami!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back