Próg napięcia dla tranzystorów NMOS i PMOS

S

sykab

Guest
Chcę wiedzieć, czy NMOS lub tranzystor PMO są w regionie nasycenia. Więc vds> VGS-VT. Moim problemem jest to, że nie znam dokładnej wartości VT NMOS i PMO. Używam technologii AMS 0,35 mikrometrów. Dzięki

możesz zrobić dc symulacja oszczędności PO sprawdzić vdsat tranzystora, jeśli Vds jest większy, to jesteś bezpieczny w nasycenie ;-)

Vt zależy od wielu czynników. W systemie submikronowych, to zaczyna się w zależności od W i L też. Proponuję więc do pierwszego cięcia, można uruchomić prostą symulację PO NMOS i PMOS tranzystora. Analiza OP (co najmniej w CADENCE) pozwala zobaczyć pełną analizę punktu pracy tranzystora w tym wszystkie pojemności urządzenia, gm, GDS, GMB, vt, ... Można założyć, Vt, że masz za próg napięcia swojego tranzystora i obliczenia wymiarów konkretnego zastosowania. Napięcie nasycenia Vdsat jest prawie zawsze mniej niż Vgs-Vt. Tak więc po ustawieniu Vds> Vgs Vt, Vds automatycznie być większa niż Vdsat.

Jak spminn mówi, V jest zależne od technologii czynnik. Albo musi mieć zestaw z AMS i uruchomić sims lub danych liczbowych, takich jak Idsat że pozwala wyodrębnić kwadratowych współczynniki wypowiedzi

Czy operacja DC Point Analysis (podopcja w opcjach DC analizy okno), a następnie ADE / Wyniki / Print / DC Operation Point i wybrać urządzenie. W zrodziła się okno, które są w stanie zobaczyć Większość wewnętrznych parametrów. Wyjaśnienie wszystkich parametrów można znaleźć wpisując "widmo-h bsim3v3" w terminalu. Najciekawsze z nich to: region gm, V, vdsat, identyfikatory, gmoverid. Ponadto można opisywać niektóre z nich na schemacie przez ADE / Wyniki / komentarz / DC + DC Point Operation napięcia węzła. Diplayed informacji zależy od zestawu projektowania. Lepiej sprawdzić, czy vds> vdsat zamiast vds> VGS-V. Ponieważ vds> vdsat jest ważna dla wszystkich poziom inwersji i vds> VGS-V tylko dla silnych inwersji. PS I może popełnić błąd w nazwie, ale jestem pewien, że znajdziesz.

CDS może pokazać wszystkich parametrów docelowych na całym tranzystor na schemacie. Możesz wygłupiać się z "części wyświetlenia opcji. Dla 0.35um, Vds> Vgs-V tylko może dać pole do gry o tym, jak zachowuje się tranzystor. Nie trzymać się liniowy / nasycenia zbyt wiele. Wystarczy spojrzeć na g / m / gęstości prądu.

Musisz go znaleźć, badania mos używając go w prosty obwód! Ale będzie to zazwyczaj w przedziale od 0,5 lub 0,6 mV ogólnie! Ale zmienia się z powodu wielu innych ustawieniach parametrów .. Więc lepiej przetestować MOS i dowiedzieć się, dokładnej wartości!

Czy wiesz jak podłączyć NMOS lub PMO do diody? po to zrobisz, sprawiają, że obecne Id równa 1UA, to Vgs = Vds będzie w pobliżu progu napięcia. to jest moja metoda, aby zrozumieć V.

Czy wiesz jak podłączyć NMOS lub PMO do diody? po to zrobisz, sprawiają, że obecne Id równa 1UA, to Vgs = Vds będzie w pobliżu progu napięcia. to jest moja metoda, aby zrozumieć V.
Tak, wiem, jak podłączyć do Mos diody! Bardzo dziękuję:).

Witam, U można uruchomić symulację pracy punktu i zobacz. Chi plik w katalogu uruchomić wszystkie odpowiednie wartości tranzystora. Nawet jeśli u błędnie wprowadzone w / l wartości u dostanie wartości V w pliku. Chi. Spodziewać się ten współpracownik Supreet

Tak, wiem, jak podłączyć do Mos diody! Dzięki cytatem :).[/ dużo] Zapraszamy. I zazwyczaj 1UA jak Id, ale zostanie ona ustawiona jako 10 uA dla dużych W / L. V jest napięcia MOS może być włączony. Tak więc najważniejsze jest to, w jaki sposób zdefiniować "włączony". Powodzenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back