Próbując rozwiązać mój obwód bieżni

• Thread starter Jigar 4 Electronics
  • Start date
J

Jigar 4 Electronics

Guest
Witam wszystkich, próbuję rozwiązać mój obwód bieżni, które KT-PH2 IC w nim + wielowarstwowych PCB do wyświetlania danych na wyświetlaczu LCD. Nie wiem nic o KT-PH2, nie mogłem znaleźć nawet arkusz z nim. Tak więc napisać teraz nie jestem w stanie wykryć nawet problem tego obwodu. Czy ktoś może zasugerować mi o skąd i jak zacząć?

KT-PH2 nie przypomina IC nazwisko, jest napisane na IC, czy jest to nazwa modułu? Co dokładnie chcesz zrobić z tym obwodzie, starasz się naprawić lub zmodyfikować lub ...? Alex

Znalazłem PCB w nim o scalony, który "KT-PH2 0342" na jej temat. Chcę sprawdzić, czy ten układ działa czy nie? I do tego muszę dać zasilania DC do niego, ale nie wiem gdzie mogę sprawdzić Vdd i GND pin tego układu scalonego. Który może mi pomóc, aby sprawdzić, obwód. I nie mogłem go znaleźć w arkuszu danych, więc jak mogę to sprawdzić?

Dlaczego chcesz do podłączenia zewnętrznego zasilania, jest to problem z bieżni zasilania, Czy sprawdziłeś to? Zakładając, że masz zamiar podłączyć zewnętrzny zasilacz powinien znać dokładne wymagania napięcie obwodu, a następnie można łatwo podłączyć zasilanie w tym samym kontekście, że stary zasilacz był podłączony. Dlaczego starasz się znaleźć IC piny zasilania, należy do całkowitego obwodu i trzeba zasilania do PCB nie jeden chip. Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back