Power Line Interface Board analogowe dla płyt DSP

B

bluethunder7000

Guest
Cześć

Chciałbym zapytać, czy istnieje dostawcy lub wytworzenia sprzedaży pokładzie analogowego interfejsu.

Chciałbym, żeby to rady nadzorczej jako interfejs między elektrycznych linii energetycznych (220VAC) i wyżywienie DSP.

Ta płyta będzie odpowiedzialny do pomiaru wartości napięcia i prądu (AC jakości), jak wejście i dostarczyć napięcie wyjściowe (3.3VDC) jest podłączone do pinów DSP.

Z pozdrowieniami

Nikt nie może mi pomóc w tej kwestii.Czy są jakieś problemy na moje pytanie?Może napisałem go w złym miejscu.

Prosimy o poinformowanie

Nigdy nie zaprojektowane w taki typ interfejsu, ale mogę spróbować dać pewne wyobrażenie.
O napięcia można set-up trasformer z redukcją następnie podstawowym i średnim stosunku dokonać pomiarów przy użyciu tańszych mikrokontrolera i wysłać koryto strumienia danych przeznaczonych seryjny optoizolowane interfejs systemu, w zakresie bieżącej można użyć czujników Halla i następnie przesłać strumień danych w podobny sposób.W celu choiche urządzenia trzeba też wiedzieć, rozdzielczość systemu (np. prąd w mA lub kilku zakresów?).
W pierwszym podejściu to myślę, aby głównej linii zasilany interfejs w stanie przekazać swoim pokładzie optoizolowane za pomocą łącza szeregowego.

Cześć
Powermos

TekUT napisał:

Nigdy nie zaprojektowane w taki typ interfejsu, ale mogę spróbować dać pewne wyobrażenie.

O napięcia można set-up trasformer z redukcją następnie podstawowym i średnim stosunku dokonać pomiarów przy użyciu tańszych mikrokontrolera i wysłać koryto strumienia danych przeznaczonych seryjny optoizolowane interfejs systemu, w zakresie bieżącej można użyć czujników Halla i następnie przesłać strumień danych w podobny sposób.
W celu choiche urządzenia trzeba też wiedzieć, rozdzielczość systemu (np. prąd w mA lub kilku zakresów?).

W pierwszym podejściu to myślę, aby głównej linii zasilany interfejs w stanie przekazać swoim pokładzie optoizolowane za pomocą łącza szeregowego.Cześć

Powermos

Myślę, że to zadanie nie jest trudne, wystarczy wybrać odpowiedni czujnik bieżących (maksymalny prąd i rozdzielczość), LEM (www.lem.com) zbudować kilka modeli.Również do pomiaru napięcia, najprostszym sposobem jest zastosowanie dzielnika rezystor, oczywiście przy użyciu transformatora dać również izolacji galwanicznej.Komunikat jest prosty interfejs RS232 optoizolowane.

Cześć
Powermos

Jeszcze raz dziękujemy TekUT

Staram się w tych dniach do wyszukiwania o przykłady lub projekty budowy tego rodzaju płyt (jak schematy).Czy masz jakiś pomysł, gdzie mogę dostać te schematy?

Dziękujemy za stronę internetową, to pomoże mi

Best Regadrs

Drogi,
co teraz mam więcej żadnego materiału dla Ciebie, ale mogę wyszukiwać i abyś wiedział, czy jestem w stanie znaleźć coś "usefuls dla Ciebie, oczywiście mogę spróbować wyciągnąć czarną skrzynkę schemacie pokazać koncepcje.

Cześć
Pow

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back