Potrzebujesz zasilania ATX Naprawa ręczna

S

Strange Problem

Guest
Witam, potrzebuję Repair / Service Manual dla zasilania ATX. To będzie bardziej pomocne, jeśli jest to schemat oparty na Made by China Zasilacz ATX. Ponieważ w moim kraju - do Chin sprawiły, ATX Zasilacz jest dostępny. Jeśli ktoś ma to proszę podzielić się ze mną .......... Dzięki.

Wiem, że nie jest odpowiedzią można się spodziewać, ale większość problemów związanych z zasilaczy są statystycznie skoncentrowane w urządzenia przełączające (IGBT, MOSFET) lub na Fuse. + + +

Czy masz na myśli "pin out", zamiast "zwrócić uwagę?" Jeśli pinout, [URL = "http://pinouts.ru/Power/atxpower_pinout.shtml"] to [/URL] powinno pomóc. Jeśli napięcia, daj mi znać, mam schemat typowy ATX r. wokół. John

Dzięki Andre za odpowiedź. Tak masz rację. Jestem stoi przełączania problem z ATX. Ten zasilacz jest spalony 13007 tranzystora i rezystora utrwalania bazy 10 omów. Wymieniłem je, ale nadal nie uruchamia się. I zostały sprawdzone resztą wszystkie części PSU wyjątkiem sekcji kontrolera Rezystory. Ale w sekcji Controller - Dostaję 5VSB i 5V PS-ON. Ale nadal nie działa. Nawet zmieniłem IC TL494 i LM339 również ...... ale wszystkie grad ..... Nie słuchaj mnie wcale. Co mam teraz zrobić?? Dlaczego nie jest przełączanie??

Gdybyś dołączone pewne obciążenie do wyjścia? Minimalny pobór prądu jest zobowiązany do prac SMPS. (Pytam tylko do poświadczenia) + + +

Ya .... Próbowałem z również. I w załączeniu ASUS CD-ROM 52x. Ale nie ma nadziei .......

Thumbs Up dude

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- postu dodana 01:36 ---------- Poprzedni post był na 01:33 - --------</span></span>
ATX zasilacz
Dużo dzięki pan RF . Dałem Kciuki w górę, ale jak mogę ci dać punkty ...

Ok, OK ... Dzięki Dude ...... Nie potrzebuję więcej Schemat ...... Są to dla mnie za mało. Ale czy masz jakieś Naprawa Przewodnik lub ręczne?

Co o''+12 "V zasilania z stand-by układu (zwykle o wartości 15-25V), mają być stosowane do sekcji kierowca, pan mierzyć? Wszelkie napięcia na TL494 wyprowadzeń?

Oto pomiaru napięcia .... Widoczne na obrazku poniżej ....

Należy sprawdzić, Q4 i Q5. Ponadto, aby upewnić się, kondensatory zmiany C9/C10, komponenty sprawdzić: R6/R7, R10/R11, D4, D3. PS: Pobór mocy low = ON: uśmiech:

I zostały sprawdzone Q4 oraz Q5 C945 - Obaj są w porządku. C9/C10 są 2.2μF/50V - to kondensatory wydaje się być OK. Czy mogę ją zmienić chociaż? Nie ma R7 i R11 rezystora. Mają tylko jeden 10Ω Rezystor utrwalania Co jest w tranzystora bazy R6 i R10. Ale oni wykorzystali dwa sygnał / Crystal diody zamiast jednej diody. Są D3/D4 i D5/D6. I zostały sprawdzone im. Są OK. Wciąż Czy muszę zmienić te 10Ω rezystora i D3/D4 i D5/D6 Kryształowej diody (1N4148)? I tak masz rację. PS-ON napięcia wydaje się być niska. Zmierzyłem napięcie i jest 4.8V. Ale nie ma kondensatorów z PS-ON, ani tranzystora. Czy 4.8V być problemem dla PS-ON? Jak mogę zwiększyć napięcia z PS-ON do 5V? I jedno trzeba zwracać uwagę w poprzednim post. To jest DTC (Dead Time Control) Napięcie Pin 4 z TL494. Jak to Datasheet DTC będzie 3.3V (maksymalnie) przy zerowej stawce celnej cyklu. I OV w Max. Cykl pracy. Tutaj pokazuje 3.2V. Czy Zero cyklu oznacza, PS-OFF Stan?

Zmieniłem te wszystkie kondensatory, diody i tranzystora na nowy. Ale nadal Zasilanie nie jest uruchomiony. Co mam teraz zrobić? Prosimy o odpowiedź ........... Czekam na odpowiedzi ......

PS_ON musi być uziemiony na dostawę włączyć .. Podoba mi się, że schemat dokonano na AMIGA:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back