M
moonnightingale
Guest
Potrzebuję wytyczne, aby uruchomić to pytanie verilog. Mam napisać kod verilog że wyświetli strumień NRZI danych. Czy u uprzejmie wyjaśnić mi, jak się do tego zabrać.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Napisałem ten kod, plz mi pomóc jestem coraz trzy błędy w jaki sposób możemy użyć reset w tym nrziout modułu kodu (nrzi_data_out, zegar należy zresetować , serial_in); nrzi_data_out wyjście; zegar wejście, reset, serial_in; reg nrzi_data_out; początkowy rozpocząć zegar = 1'b0; zawsze # 10 = zegar zegar ~; end / / NRZI ma przejście na zegar boundry jeśli bit transmitowany jest logiczne 1 / / i nie ma przejścia, jeśli bit jest 0 always @ (zegar posedge) zacząć if (serial_in == 1) nrzi_data_out = ~ nrzi_data_out; inny nrzi_data_out = nrzi_data_out; endmodule koniecW Twoje 1-ty delegowania, to stan, "... pisać kod verilog który akceptuje dane szeregowe i zegar ...". Twój (syntezowalnych) moduł Verilog po prostu listy 'Zegar', "reset" i "serial_data_in" jak wejść i "nrzi_data_out" jako wyjście - taki sam jak najwyższym poziomie modułu, którą widzieliśmy w aplikacji ISE Xilinx. Istnieje gazillion stron internetowych, które wyjaśniają, jak ułożyła prosty moduł Verilog i napisać prosty testbench verilog je zweryfikować. Jeśli dobrze rozumiem Twoje pytanie, nie należy przejmować się, gdzie zegar, reset, DIN, DOUT pochodzą. Musisz tylko być zaniepokojony logiki przekonwertować z NRZ do NRZI.