potrzebujesz pomocy w zamiatać parametr w Hspice!

Q

qslazio

Guest
Proszę zobaczyć page34 ~ 35 w notatki z wykładów z mojego przywiązania. Na stronie 35 znajduje się wykres, który jest generowany przez zamiatanie vstar i zobaczyć identyfikatory. Tutaj vstar jest napięcie to określone przez 2 * Id / gm. Jestem zastanawiam się, jak może i fabuła to za pomocą Hspice lub Spectre. Jak wiemy, zamiatać dc tylko zamiatać niezależnych źródeł lub parametrów. Czy ktoś może mi pomóc z tym? dzięki można pobrać pdf również z tego linku: http://rfic.eecs.berkeley.edu/ ~ niknejad/ee240/pdf/lect4.pdf

Jest to prawdopodobnie najbardziej strita do przodu za pomocą HSPICE. Pierwszą diodę podłączyć tranzystor o dowolnej wielkości i podłączenia źródła DC do bramy / odpływu. To będzie się zamiatać DC. Dodaj następujące linie do talii przyprawy. . Sondy vstar = par ('2 * i (m1) / GMO (m1) "). Sondy id = par ('i (m1)") Jest to zakładając, że masz nazwie firmy tranzystor "M1". Stwarza to vstar zmiennych i id w wyborach, gdy idziesz do działki danych. Wierzę, że można je znaleźć w "parametry" kategorii AWaves. I nie zostało to zrobione niedawno, więc nie pamiętam dokładnie nazwy okna i takie. Ale spójrz wokół okna AWaves. Możesz również ustawić vstar jako osi x, co jest, co chcesz.

[Quote = jayc] Można również ustawić vstar jako osi x, co jest, co chcesz. [/Quote] możesz mi powiedzieć jak wybrać vstar jako osi x?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back