Potrzebujesz pomocy w sprawie reklamy / i przetwornik A / D

D

diegoisra

Guest
Muszę projektu ad / i A / D i nie wiem co jest easyest sposób to zrobić.

Musisz znaleźć trochę informacji o ADC i DAC na tej stronie. Istnieje pewien rodzaj przetwornika jak w oversamples, delta-sigma .... Przeczytaj książkę: konwerter danych w komunikacji (do pobrania za darmo na tej stronie) lub niektóre inne książki. Wiele dokument omawia ten temat. Ale faktycznie, trzeba określa, ile bitów konwertera danych, częstotliwość pracy, wymagane SNR, które technologii CMOS jest wykorzystywany do projektu ... Jeśli potrzebne jest tylko symulacją, jak moim zdaniem można używać Matlab to jest wygoda.

Najprostszym sposobem? Najprościej jest flash adc (2 ^ n komparatorów, każdy porównanie Vinput do jego własnych dotknij dzielnik rezystorowy) najłatwiej dac jest R-2R DAC. google jeden z tych warunków, a znajdziesz wiele informacji. zarówno flash adc i r-2r DAC znaczących wad ze względu na fakt, że są one "brute force" podejścia. ciężkich postęp odnotowano w 1) zmniejszenie liczby komparatorów ADC z 2 ^ n na znacznie niższe. i 2) poprawa jakości produkcji DAC (INL / DNL), w tym energii glitch gdy kody przełączania. ale ... Każda metoda ma swoje miejsce. ADC nie jest szybsze niż flash, więc najszybszy na świecie adc nadal flash i nie dac jest prostsze, niż r-2r (z 65.536 porównawczych dla 16 bit haha!) - nawet maksyma i adi korzystać r-2r nadal. więc to zależy od ciebie. dużo nauki jest potrzebne do opanowania każdej nowej warstwy złożoności - co wydajność jest potrzebne? Twój pierwszy addac nie zamierza łamać wszelkie rekordy świata, tak więc im prościej tym lepiej mówię. Przynajmniej w ten sposób masz szansę to działa po raz pierwszy!

również można znaleźć książki z kością centrum, które szczegółowo omówić adc

Nie jestem zaznajomiony z tym forum, więc możesz mi powiedzieć jak ściągnąć "konwerter danych w komunikacji". [Quote = hoangthanhtung] Musisz znaleźć trochę informacji o ADC i DAC na tej stronie. Istnieje pewien rodzaj przetwornika jak w oversamples, delta-sigma .... Przeczytaj książkę: konwerter danych w komunikacji (do pobrania za darmo na tej stronie) lub niektóre inne książki. Wiele dokument omawia ten temat. Ale faktycznie, trzeba określa, ile bitów konwertera danych, częstotliwość pracy, wymagane SNR, które technologii CMOS jest wykorzystywany do projektu ... Jeśli potrzebne jest tylko symulacją, jak moim zdaniem można używać Matlab to jest wygoda. [/Quote]

Multislope intergrator ADC, aż do 28 bitów rozdzielczości. Czy ktoś wie o tym forum?

Myślę, że powinny zależy od applciation ADC używać. Koncepcja jest prosta, ale te maynot design być tak łatwe.

Jak mój przyjaciel powiedział w poprzedniej wiadomości, to zależy od aplikacji. Istnieje wiele typów A / D i D / A. Różnią się one pod wieloma względami, szybkość konwersji i budowlanych. Szybkość konwersji jest najważniejszym czynnikiem, który należy wziąć pod uwagę podczas wybierając A / D i D / A. / Flash typu D jest najszybszy. Prosty sposób na undersatand swoje wnioski jest modem w komputerze, który jest używany do podłączenia do Internetu dial-up typu. To sygnał rozmowę analogowe (linia telefoniczna) na cyfrowe (do komputera), ponieważ dotyczy tylko komputer z sygnałów cyfrowych (zegary). Imadło cersa również zastosowanie. Wiele książek w amazon.com i availble zbyt wiele stron w internecie można znaleźć informacje, które mają ogromne i opis o A / D i D / A.

Zarówno ADC i DAC są klasyfikowane jako prędkość i rozdzielczość. typu Flash jest szybka, ale niska bitów (powinny być 5-bitów lub mniej, ponieważ będzie on korzystać z 2 ^ n porównawczy dla porównania, aby wygenerować bit. Oprócz analogowych stronie (komparator / OPAMP), istnieją pewne blok do dekodowania cyfrowych do real nieco i innych blok, aby uniknąć nieprawidłowych wyników. Wysoka rozdzielczość ADC / DAC (zwykle 10 bitową) są usaully accoplished przez małą prędkością, np.. oversample sigma-delta ADC / DAC. Jednym słowem, wykorzystania czasu do realizacji uchwały. W tym rodzaj topologii, dwie sekcje są skupione, modulator i dziesiątkowanie filtra. Modulator generuje strumienie bitów, dziesiątkowanie wykupienia nieco na wyniki. W bewteen są rurociągiem oparciu ADC, DAC obecnego układu kierowniczego, SAR oparta ADC, składane w oparciu ADC. projektować dobre ADC / DAC, dobry OPAMP potrzeba. Speed, liniowości i hałasu powinny być kompromis przy projektowaniu OPAMP. To wielki temat. Nadzieję, że ktoś jeszcze kontynuować.

Przeczytaj Razavi książki i niektóre IEEE papieru o tym.

hi electronrancher może mi powiedzieć jak dołączyć do kości centrum ponieważ muszę książek, które szczegółowy opis adc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back