Potrzebujesz pomocy w kodowaniu Verilog dwukierunkowy port tak.

G

GoldServe

Guest
Hi Guys, Potrzebuję Verilog pomocy kodowania. Próbuję napisać machiny państwowej, które robi to, co ślad logiki poniżej nie. USB Data Bus jest dwukierunkowy port USB Sygnały są sygnały sterujące w chip. WR # i FRD # są do odczytu i zapisu błyska w chip sygnały JTAG to standard JTAG sygnały się i TDO (IO35) jest w chip Jeśli spojrzeć na ślad, zobaczysz, że w czasie t +3.2355 godz FRD # idzie niska, a dwukierunkowego portu zmienia kierunek od razu, a dane są wyprowadzane na szynę danych. Każda pomoc w kodowaniu coś takiego byłoby pomocne!

Hi 1. W czasie t +3.2355 godz FRD nie zmienia się, jego WR, który zmienia się 2. Nie widzę wskazania zmiany kierunku magistrala danych w dowolnym miejscu projektu, więc danych (?) Wygląda jak jednokierunkowy autobus zamiast dwukierunkowej magistrali 3. Jeśli możesz mi dać jasne wyjaśnienie, będę w stanie pomóc. Myślę, że jej trochę proste hanlde bi-di autobus w VHDL lub Verilog. Zł, Avi http://www.vlsiip.com

Jeśli przyjrzeć się dokładnie na 3,2355, E Kursor, Będziesz w rzeczywistości zobaczyć FRD go na niskim poziomie. Co przegrody mnie to, że gdy FRD idzie niski, magistrala dostaje wartość, która została wypchnięte z poprzedniego cyklu JTAG tak to rzeczywiście jest to magistrala dwukierunkowa. To prowadzi mnie do przekonania, że tri-state kontrolę nad magistralą jest wykonywana przez kontrolera i tri-state w tylko podłączyć do FRD, ponieważ nie ma opóźnienia przy FRD idzie niska, kiedy dane zostaną wprowadzone do magistrali danych. Proszę powiedzieć, czy moje przypuszczenia były słuszne! Dzięki!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back