Potrzebujesz pomocy w demultipleksowaniu RS485

M

mirriyaz

Guest
Szanowni Państwo, szukam konkretnego urządzenia, które może przybrać dwie linie wejściowe RS485 komunikacji (IN / OUT) i daje się 12 zestaw samych połączeń (IN / OUT), taki, że gdy urządzenie jest nieobecny na każdy zestaw wyjście komunikacja nie jest realizowane, to znaczy nie ma żadnej przerwy w ścieżce sygnału. Mam nadzieję, że mój problem jest jasne, Przeszukałem net dla niektórych 2x24 Mux / DEMUX ale could'nt znaleźliśmy żadnych. Każda pomoc będzie mile widziane. thanx wyprzedzeniem.

Nie rozumiem problemu. RS-485 może zawsze działać, jeśli jeden węzeł nie jest obecny. To dlatego, że urządzenia są "równolegle" do autobusu, a nie "w serii". Tak długo, jak istnieją dwa węzły w autobusie można mieć komunikację między nimi. Wtedy można dodać więcej. Oczywiście, trzeba użyć multidropping aby być w stanie mówić do konkretnego urządzenia w autobusie.

Zgadzam się z VVV. I już zaprojektowane niektórych układów nadawczo RS485 i mają pewne doświadczenie. Jeden nadajnik RS485 standart obsługiwać do 32 UL (1 jednostka = obciążenie 1 odbiornik RS485). Niektóre części wsparcie do 256 UL To nie problem, ustawić 12 nadajniki w autobusie. Według topologi magistrali u mogą wybrać full-duplex albo half-duplex radiowe. Dla uzyskania doradzić patrz uwagi aplikacji na maksyma-ic.com lub national.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back