Potrzebujesz pomocy przy projektowaniu komara obwód odrzutnik

D

denian

Guest
im stara się budować to mo squ ito odrzutnik obwód, ale nie wydaje się aby to działało.
circuit.jpg
Po pierwsze, nie słychać żadnego dźwięku Po drugie, kiedy i zmierzyć prąd, który przepływa przez piezo, jest niezwykle małe. tylko 0.20mA. pls powiedz mi coś, co mogę zmienić na tor, aby to działało. Twoja pomoc jest mile widziane.

Hi Denian, Circuit jest prosty Astable multiwibrator. Piezocrystal służy jako kondensator w obwodzie. 1. 1-sze 0.2mA prąd nie jest mała. 0.2mx 10 kOhm jest 2V 1V oznacza spadek w całej 2.Sprawdź VCE dla przebiegu oscylator po prostu wymieniasz kondensator 103 kondensatora. Jeśli oscyluje to oznacza, że ​​masz zmienić peizo. 3.Any sposób okres oscylator jest rzędu 10 kOhm x 10 nF = 100 = 0,1 ms nam więc 555 timer będzie łatwo wykonać zadanie połączyć peizo do wyjścia timera 555

musisz zdobyć dobrą radę do tej pory. Zastanawiam się, czy piezo jest rezonansowa przy częstotliwości chcesz. Jeśli masz o'scope byś wiedział. Dostałem currious o tym torze - Nie widziałem multivibrators dla wysokiej częstotliwości (10K) wniosków przed więc umieścić go na symulatorze ust switcherCAD). Nie ma oscylować w 103 nasadki na piezo. Nie jestem pewien, w czym jest problem. Mogę je oscylować w znacznie niższej częstotliwości (50 Hz lub tak) przez fiddling z rezystorów i czapki. Nie jestem pewien symulator zajmuje go poprawnie jak mam jakieś raczej dziwne wyniki z wartościami swojego obwodu. Zgadzam się, że 555 będzie dobrym sposobem na prowadzenie piezoelektrycznych. Wiem, że można być oscylować przy 10kHz. Phil

Phil, symetryczne Astable multivibrators zwykle nie rozpocznie się swCAD ponieważ oba tranzystory są nasycone w pracy rozwiązanie punkt DC, który to robi pierwszy. Spróbuj nazewnictwa węzeł (baza jest dobra) i ustawienie a. ic v (B) = 0. To zmusi jednego z tranzystorów się na początku karty SIM. Ron (on z "Chris, zawsze przestanie mnie zadziwiać" FAME). :)

hi Ron, "Tis mały świat, ale przynajmniej tu nie wydają się być wszelkie społeczne dewianci. dzięki za czubka. jak powiedziałem, wyniki wyglądały źle.

Hi Denia, myślę, że rezystory bazowe są zbyt małe, że tranzystory nie są tendencyjne prawidłowo. Spróbuj zwiększyć ich, aby prąd bazowy o 1 ~ 2 UA.

[Quote = vale] Witam Denia, myślę, że rezystory bazowe są zbyt małe, że tranzystory nie są tendencyjne prawidłowo. Spróbuj zwiększyć ich, aby prąd bazowy o 1 ~ 2 uA. [/Quote] próbowałem. nadal nie działa. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 minutach: [/color] [/size] jedno pytanie, skąd mogę wiedzieć, czy piezo ma wewnętrzny oscylator, czy nie?

Nie wiem co te komary boją, a nawet częstotliwość pracy z obwodu (chyba gdzieś w dźwięku wysokiej freq), ale c2 wydaje mi się bardzo niska. Spróbuj zwiększyć się począwszy od 1 nano aż Ci sukces. Jeśli nie, to pisać tutaj. PS dont pomyśleć będziesz unconfortable z tym dźwiękiem przed komary odlecieć?)

im stara się budować to mo squ ito odrzutnik obwód, ale nie wydaje się aby to działało.
circuit.jpg
Po pierwsze, nie słychać żadnego dźwięku Po drugie, kiedy i zmierzyć prąd, który przepływa przez piezo, jest niezwykle małe. tylko 0.20mA. pls powiedz mi coś, co mogę zmienić na tor, aby to działało. Twoja pomoc jest mile widziane.
Elektroniczna komary jest alternatywą dla innych form komary. Inny rodzaj komara walki produktu na rynku daje konsumentom swobodę wyboru tego odpychającego produkt. Ważne jest, aby znać korzyści z każdego rodzaju odpychający, z którego wybierasz. Elektroniczny komary jest ważnym elementem odstraszania rynku. Elektroniczny Odstraszacz emituje rozwiązanie w powietrze, powodując ochronę w promieniowej odległości. Ten elektroniczny produkt będzie trwać długo, a to sukces komary alternatywą w porównaniu do konwencjonalnej sprayu repelentów.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back