Potrzebujesz pomocy na włączony kondensator symulacji filtr

S

shyboy

Guest
Witam wszystkich, Używam symulacji włączony kondensator filtr dolnoprzepustowy przy Spectre ... Analizy Używam są PSS następuje PAC. I sygnał wejściowy jest źródłem prądu stałego o poziomie prądu stałego 1V i 1V PAC ... Problem polega na tym, i obserwować prawie brak sygnału na wyjściu filtra ... Myślę, że prawdopodobnie nie daje poprawny sygnał ... Czy ktoś może mi powiedzieć, czy ustawienia sygnału wejściowego jest poprawne, czy nie? jeśli nie, to jakiego rodzaju sygnału wejściowego będę używać do testowania mój filtr SC? Wszelkie wskazówki będą doceniane ... shyboy

Możesz pisać więcej szczegółowy opis problemu? Prawdopodobnie nie masz ustawienie PSS i PAC poprawnie.

Proponuję przeczytać książkę P ellen i / lub notatki z jego w3.aicdesign.org stronie. On daje doskonałe przykłady PSpice na filtrach SC i ich symulacje.

Jeśli używasz SpectreRF (PSS, PAC, PNoise) - czytaj artykuł Ken Kundert chodzi o SC filtr symulacji na www.designers-guide.com Jest to idealne explanaition jak to działa z przykładów (nawet przykłady " netlitst są) PS trudno pomóc bez wizyty u netlist .. papier nadzieję Kundert będzie pomóc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back