Potrzebujesz pomocy na transcation PCI Master

J

jeevs

Guest
Drodzy przyjaciele,

W systemie AMBA magistrali PCI jest urządzenie podłączone na bus.I przeczytać, że niewiele osób korzysta z pojedynczego kanału DMA jako części składowej PCI pamięci kapitana transaction.Why to jest jeden kanał DMA jest używany jako część PCI . Jeden koniec PCI jest podłączony do magistrali hosta na drugim końcu, gdzie interfejs DMA jest obecnie siedzi na AMBA bus.Why to jest?
Jaka jest różnica pomiędzy użyciem DMA za robienie transcation PCI bus AMBA i bezpośrednie transcation master PCI.

Proszę mi pomóc.

Thanks and Regards,
Jeev

Po pierwsze należy pamiętać, że jest bezpłatny (open source) projektów SOC z ESA o nazwie Leon.Używa AMBA jak autobus.Darmowa wersja, projektu LEON, także PCI, który jest połączony na AHB.
Więc może to być bardzo interesujące.
Mam poprawił swoją szybkość dostępu do magistrali PCI.Możesz zobaczyć moje prace w ramach Poprawa LEON2-XST interfejs PCI w h ---: / / bknpk.no-ip.biz/LEON/leon_1.html.

Moja witryna zawiera również wiele innych przydatnych kod AMBA, jak monitorować AHB.Monitor może być stosowane do każdego autobusu AHB w celu debugowania działalności () AHB autobusem (
h ---: / / bknpk.no-ip.biz/AHB_MON/ahb_mon_1.html).

Jeśli chodzi o Twoje pytanie, myślę, że w systemie ARM na SOC ma być również stosowany jako master PCI i nie powinien być jakiś sposób przepływu danych pomiędzy agenta PCI i ARM na SOC.Kanał DMA jest dobrym sposobem na robienie tego.

Ludzie z zainteresowaniem o podobnej tematyce do Twojej lubił także Symulacja sterowania z procesora SOC w
http://bknpk.no-ip.biz/AHB_MON/SimulationControl.html.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back